30okt2011
 

Vandaag moesten wij tegen de nummer 3 van de competitie ‘Zeeburgia’. De club met de boomlange sterke jongens uit Amsterdam Oost. De coach werd al heel vroeg uit zijn bed gebeld met ’n vraag van één van zijn aanvallers ‘Stijn, hoe zit het ook al weer? de klok is vannacht achteruit gezet moeten we nu om 10:00 uur ipv 11:00 uur spelen?’ Gelukkig voor ons jongens konden we allemaal een uurtje langer in hun bed liggen & energie opsparen voor deze belangrijke wedstrijd.

Ondergetekende kwam om half 11 met dikke ogen op sportpark Drieburg aankakken & zag dat de Zeeburgianen al professioneel aan het warm draaien waren met een rondootje. Onze jongens zaten nog heel relaxed in de kleedkamer hun spiksplinternieuwe outfit aan te trekken en namen nog geen aanstalten om een warming-up te doen. Coach Stijn startte de voorbespreking met alle taktische invalshoeken & vroeg aan onze jongens wat ze konden herinneren van de vorige pot tegen Zeeburgia ‘Hands werd geroepen’. Hierna mocht de assistent nog wat meegeven aan de jongens & wist te melden dat de verdedigers van Zeeburgia nogal weleens laconiek konden zijn: Op verzoek van de spelers in het Van Dale woordenboek toch nog even opgezocht:-) ‘laconiek, dat wil zeggen blijk gevend dat men de zaken doodkalm opneemt, zonder zich druk te maken.’

Het mocht duidelijk zijn: We moesten de wedstrijd scherp beginnen maar vanaf het begin van de wedstrijd zette Zeeburgia ons klemvast op onze speelhelft. We kregen de bal niet weg en leden veel balverlies & wonnen geen duels. Het moet gezegd worden Zeeburgia begon ijzersterk en dat resulteerde in de (6e!) minuut al voor de 0-1. En het was een mooie. De linkerspits van Zeeburgia draaide kort & schoot onhoudbaar van dichtbij in de lange hoek. Oeeeee dit zou nog ‘n lange zware pot worden. Zeeburgia had nog een paar kansen om op de 0-2 te komen maar die gingen er gelukkig niet in. Toen frummelde Mees met zijn tomeloze inzet zich aan de linkerkant langs de lange verdediger en schoot snoeihard in de lange hoek maar de Zeeburgia-keeper kon nog net met zijn vingertoppen de bal naar de zijkant tikken. Paco kon er hem inknallen maar liet zich de kaas van het brood eten door de meerennende verdediger met schoenmaat 48. Ahaaa zouden we dan toch nog kansen krijgen?? 7 minuutjes later kregen wij op de helft van Zeeburgia een vrije trap. Dees krulde de bal over alle Zeeburgia verdedigers heen die elkaar ‘la-c-oniek’ aankeken. Ze dachten dat het buitenspel was maar de alerte Mees lobde prachtig de 1-1 binnen en dit was een welkome ruststand.

In de 2e helft starten wij ijzersterk. We waren net zo sterk als Zeeburgia! Nee sterker nog. We waren beter dan Zeeburgia. We hadden lef en voetbalden vooruit. We gingen meer en meer combineren en als het niet anders kon werden de ballen gewoon over de lijn geknald. We hadden echte kansen: In een rebound schoot Mees en de bal spatte op paal. Zo hard zelfs dat de frietjes meterhoog uit de frituurpan van de Taba-keuken sprongen. Later stormde Kevin alleen op de keeper af maar werd getorpedeerd door de verdediger waar alleen de rode kaart volstaat. Zeeburgia mocht van de scheidsrechter verder met z’n 11-en maar dat deerde ons niet. Het mooiste kwam nog: We zagen dat Philip een lange rush over 3/4 veld (zo’n 60 meter) maakte en meerdere tegenstanders kansloot liet en uit een onmogelijke hoek wonderschoon de 2-1 maakte. Zeeburgia probeerde nog de gelijkmaker te forceren en we moesten alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden, maar we gaven geen krimp. We maakten ook geen hands meer. Na het fluitsignaal was iedereen het over eens (behalve Zeeburgia misschien) dat op basis van de 2e helft dit een zeer terechte overwinning was! Echt voor iedereen een pluim! We hebben gestreden en wat een teamprestatie. Dit smaakt naar meer en met de volgende opeenvolgende tegenstanders moet dat kunnen: OSV, DWV & Purmerend. Gewoon niet onderschatten maar knallen!

De uitslag werd trouwens voorspeld door ondergetekende een paar daagjes eerder ‘We gaan as zondag winnen met 2-1 van Zeeburgia en dat gaat natuurlijk komen door de bezielde coaching van Stijn, de te gekke outfits via Peter (super thX!!), de trainingspakken via Jaap (gaaf!) en als laatste natuurlijk: deze getalenteerde C1 groep! Ik kom zeker as zondag kijken en heb er zin in!’ Had ik maar met de Lotto meegedaan;-)

AFC TABA C1 – ZEEBURGIA C1: 2 – 1
Doelpunten:
Mees 1x
Philip 1x

Stijn Knigge

128
128