29okt2011
 

Amsterdam, 29 oktober 2011 – van onze verslaggever

In een zware wedstrijd hebben de gele leeuwen van Taba F5 zaterdag jongstleden een nederlaag geleden. De spitsencombinatie van tegenstander Geinburgia bleek levensgevaarlijk, en na luttele minuten had Morris, ondanks een paar prachtige reddingen, de bal al drie keer uit de touwen gevist. Daarna wist Taba zich te hervinden. Kick speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe, en wist met Jelle en Tammo de zaak achterin goed dicht te spijkeren.

In de spits vochten Ramses, Teis, en Mels in een heksenketel om de bal, maar het leek wel alsof de keeper van Geinburgia een engeltje op de lat had zitten. Na een handsbal van Geinburgia – goed gezien door de scheidsrechter – draaide Ramses uiteindelijk toch nog een vrije trap om de muur heen: 1-3.

Na de rust liepen Ivan en Mees op het middenveld de longen uit hun lijf: Mees wist Mels een aantal maal goed aan te spelen, en Ivan leek wel tegelijk middenvelder en verdediger te zijn, zo hard rende hij heen en weer. Maar het mocht niet baten, want de Geinburgianen wisten de score maar liefst tot 1-5 op te voeren.

Toen was het toch de beurt aan Taba dat via een sterke aftrap van Teis de bal bij Simon wist te krijgen, die om een paar tegenstanders heen draaide en een leep balletje breed legde op Ramses. Die poeierde de bal snoeihard langs de keeper: 2-5. Ondanks sterk spel moest Taba nog tweemaal het hoofd buigen voor de mannen van Geinburgia, die een uitstekende wedstrijd speelden, en de eindstand op 2-7 brachten. Het hoort erbij: iedere ploeg kan weleens verliezen, en zeker tegen zulke goede voetballers als die van Geinburgia.

De grote winst voor Taba is dat de gele leeuwen niet over elkaar zeurden en met rechte ruggen en opgeheven hoofden de wedstrijd uitspeelden. Want dat is het belangrijkste: als een team winnen, en als een team verliezen. En er is ook goed nieuws, want door de onverwachte winst van CTO F5 op IJburg F9 behoudt Taba de 3e plaats in de competitie. Over twee weken verdedigen de jongens hun podiumplek tegen CTO F4, en dan zullen we de gele leeuwen nog eens horen brullen!

114
114