15okt2011
 

Amsterdam, 15 oktober 2011 – van onze verslaggever

De spanning was te snijden bij de aftrap van de stadsderby IJburg F8-Taba F5, afgelopen zaterdag in een afgeladen stadion van IJburg. In de herfstzon trad Taba aan tegen een gemotiveerde tegenstander. Taba, torenhoog favoriet na indrukwekkende reeks van twee overwinningen op rij, begon moeizaam aan de wedstrijd; misschien ook omdat met Mels, Teis, en Mees niet de minste spelers ontbraken. Gelukkig wisten Tammo en Kick de verdediging goed te coördineren. Tammo stofzuigde zoals gebruikelijk iedere aanvaller van de bal af, en Kick hield de spits van IJburg in de gaten, die listig gebruik maakte van een ontbrekende spelregel.

Na tien minuten was het dan toch raak, toen Simon met een schitterende pass Ramses in scoringspositie bracht. Ramses aarzelde niet: 0-1. Nog geen minuut later wist Ramses de bal uit de kluts weer in het doel te mikken, en de aftrap was nog niet koud genomen of het spitsenkoppel tikte IJburg nog verder op achterstand, ditmaal door een goal van Simon (0-3). Met een uitstekende invalbeurt bewees ook Robin op het hoogste niveau mee te kunnen. In de rust speelde Taba hoog spel door de veldbezetting ingrijpend te wijzigen. De gewaagde keuze om Jelle in de spits te zetten pakte goed uit, want met een ongenadig schot wist hij in de begin van de tweede helft de stand nog verder op te voeren (0-4). Daarna kwam IJburg sterk terug.

Mede dankzij twee wissels die onder bepaalde ouders wel bekend staan als “Diemense praktijken” wisten de IJburgers de overigens sterk keepende Morris tweemaal te passeren. Bij een stand van 2-4 werd Taba hevig onder druk gezet, en kwam het er echt op aan. Toen werd Ramses twee keer op pad gestuurd: één keer door de overigens vrijwel niet te passeren Ivan, en daarna door Simon, die alweer toonde over een uitstekend overzicht te beschikken. En wie Ramses op pad stuurt, krijgt een doelpunt kado: 2-6. Inmiddels wordt op de velden druk gespeculeerd over een eventuele machtsgreep van Taba F5, aangezien het team in een luttele drie weken van de negende naar de derde plaats op de ranglijst geklommen is.

De experts zijn het erover eens dat dit Taba op een goede dag iedere tegenstander gek kan spelen. Maar zal het ze lukken om de concentratie te bewaren? Dat zal blijken als de gele leeuwen over twee weken de mannen van Geinburgia F2 op bezoek krijgen…

110
110