09okt2011
 

Taba D1 – de Meer D1: 6-1

Voor de zomer hadden we de Meer D1 in de laatste oefenwedstrijd voor de vakantie van de mat gespeeld, onderschatting lag daarom op de loer. Hoewel Khalid de spelers daar voor de wedstrijd nog voor waarschuwde ging Taba D1 toch te slap van start. Het was duidelijk dat de Meer uit was op een revanche. Ze zaten er boven op en wonnen daardoor veel duels. Ook werden wij, opgejut door de tegenstander, wat slordig in de passing. Hoewel wij de eerste 10 minuten enkele kleine kansjes hadden, was het toch de Meer die halverwege de 1ste helft als eerste scoorde. Door onnodig balverlies op het middenveld – ik noem geen namen – stond de verdediging uit positie en de Meer wist daar met een mooie combinatie gebruik van te maken. Lloyd kwam nog wel alert uit z’n goal, maar door een mooi geplaatste lob tekende de Meer voor de 0-1. Op dat moment niet eens onterecht. Doordat Davis er in kwam en op het middenveld Jasper ging ondersteunen, kregen we na deze goal steeds meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker. Door een razendsnelle omschakeling werd Sebas aangespeeld die vanaf eigen helft aan een rush begon naar de goal van de Meer. Helaas wist hij niet zelf te scoren, maar omdat wij razendsnel met 3 of 4 man mee waren gekomen, was de afslaande bal vanzelfsprekend voor ons. Jasper kreeg hem voor de voeten en ronde beheerst af. 1-1. Tijd om even te schuilen voor de regen die net op dat moment met bakken uit de hemel kwam.

Ik weet niet wat er in de kleedkamer is gebeurd, maar een mirakel is het wel. In de 2de helft stond er een geheel ander Taba – als een wervelstorm gingen jullie van start, met vaak oogstrelende combinaties en razendsnelle omschakelingen. Al snel werd het 2-1 (prachtige kopbal van Isak uit een corner, dat deed hij nogmaals om de 4-1 in te koppen!) en 3-1 – het ging zo snel dat ik al niet eens meer weet hoe die tot stand kwam, maar volgens mij was het Jasper die scoorde. Wel herinner ik me de werkelijk prachtige goal van Sebas – die een van zijn beste wedstrijden tot nu toe speelde. Hij pikte de bal halverwege de helft van De Meer op. Speelde de bal eerst over twee tegenstanders heen om hem vervolgens met een prachtige lob over de keeper in het doel te plaatsen. Rafael zorgde nog voor de 5-1 en Sebas voor de 6-1 (of was het andersom? Maakt niet uit.) Wat wel uitmaakt is dat jullie geweldig voetbalden en eigenlijk met minstens 10-1 van het veld af hadden moeten komen. Wat was er gebeurd? Met Ties naast Isak centraal achterin kwam er daar iets meer voetbal. Timon verschoof hierdoor naar rechts. Dit pakte goed uit want de levensgevaarlijke linksbuiten van de Meer hebben we in de tweede helft niet meer gezien. Michiel had op links de andere gevaarlijke spits ook in zijn broekzak. Een geluk was dat de midmid van de Meer die het Jasper voor rust knap moeilijk had gemaakt, op de bank bleef, waardoor Jasper nu veel ruimte kreeg. Daardoor had hij weer alle ruimte om op te stomen en mooie pasjes te geven en zelfs nogmaals te scoren – ik meen de 5-1 maar dat weet ik niet meer zeker. Davis bewees dat hij op het middenveld thuishoort en stuurde paar keer prachtig Max of Rafael op rechts de diepte in. Max wist niet te scoren maar zorgde wel voor veel oh’s en ah’s door zijn spectaculaire omhaal. Rafael was zoals gewoonlijk weer niet van de bal af te zetten en bereidde menige doelpoging voor.

Op links speelde Rhett zijn beste wedstrijd tot nu toe. Hij heeft niet gescoord, maar liet weer eens zien dat hij als linksbuiten een plaag kan zijn voor de verdediging. Ook Faris won op links veel van zijn duels en liet gelukkig weer zien dat er een grote voetballer in hem schuilt. Jonah deed weer voor het eerste mee na zijn enkelblessure en moest nog wat wennen aan de snelheid van het spel (ook de scheids had daar af en toe moeite mee…), maar liet ook zien dat als geen ander in de kleine ruimte een mannetje uit kan spelen.

Duidelijk is dat we na een wat moeizame seizoenstart en onnodig puntenverlies tegen CTO steeds beter aan het grote veld gaan wennen. De posities worden langzaam duidelijk en als Elmer er hopelijk volgende week weer bij is, zijn we eindelijk compleet. Tegenstander is dan De Meteoor. Die hebben we in de bekercompetitie met 11-1 naar huis gestuurd, maar let op: onderschat ze niet!!

117
117