08okt2011
 

Amsterdam 8 oktober – van onze verslaggever

In een bloedstollende pot voetbal hebben de jongens van Taba F5 zaterdag jongstleden IJburg F9 een lesje gegeven in doorzettingsvermogen. De nummer twee van de ranglijst was zelfverzekerd afgereisd naar Sportpark Drieburg, maar trof daar een onverwacht sterk Taba. In een moeilijke eerste helft bleef Taba moeizaam overeind, vooral dankzij sterk verdedigend werk van Tammo, Ivan, en Kick, en niet te vergeten een paar spectaculaire reddingen van Jelle. Op het middenveld hadden Mees, Simon, en Mels het echter niet gemakkelijk, en IJburg wist met twee snelle doorbraken doel te treffen. Toen liet Taba zich van zijn beste kant zien: Simon wist met een slim passje Mels weg te sturen, die ijskoud afmaakte. Taba ging door met een schitterende aanval over drie schijven: Mels speelde Simon aan, die een uitgekookt balletje breed legde op Ramses. Die aarzelde niet: 2-2.

Na de rust – altijd een spannende fase – kwam IJburg enkele malen zeer gevaarlijk voor het doel. Toen in een snelle uitbraak de spits van IJburg doorbrak, ging er een siddering door het publiek, maar Teis, die inmiddels de keepershandschoenen van Jelle overgenomen had, wierp zich dapper voor de bal en wist zijn doel schoon te houden. Zo overleefde Taba een stormachtige tien minuten, waarna de gele leeuwen langzaamaan weer de overhand begonnen te krijgen. En toen Mels de tegenstander de bal afhandig wist te maken in het strafschopgebied, werd het plots stil aan IJburgse zijde: 3-2. Het publiek was nog niet uitgejuicht toen Morris onverwacht voor het doel kwam en de partij met een keiharde pegel afmaakte: 4-2.

Volgende week speelt het team uit bij IJburg F8. Het schijnt dat men daar al behoorlijk zenuwachtig begint te worden, want met deze prestatie presenteerde Taba zich nadrukkelijk als kandidaat voor een hoge plek in de ranglijst…

97
97