01okt2011
 

1 oktober 2011
van onze verslaggever

In een afgeladen stadion heeft Taba F5 zaterdagochtend vriend en vijand versteld doen staan met een spectaculaire comeback. Na een snelle achterstand (3-0) herstelden de gele leeuwen zich sterk om uiteindelijk SV Meteoor met 3-5 van de mat te vegen. Opvallend was de grote veerkracht van het team, dat eerder dit seizoen meermalen met gebogen hoofd het veld moest verlaten. Daarvan was ditmaal geen sprake. Ondanks drie snelle doelpunten tegen wist Tammo nog in de eerste helft door te breken en met een gewiekst passje Ramses te bereiken, die de aanval koeltjes afrondde (3-1). Nog geen vijf minuten later herhaalde het tweetal, dat elkaar blind leek te kunnen vinden, deze actie om nogmaals doel te treffen (3-2).

In de rust bracht Taba de Meteoren enigszins in verwarring door op de verkeerde plek de verkeerde Ranja te drinken; misschien was dat wel de aanleiding voor de zwakke tweede helft van SV Meteoor. Want na rust kwamen verdedigers Kick en Tammo en doelman Jelle eigenlijk nauwelijks in de problemen – mede door een zeer sterk optreden van Ivan, die geen kans onbenut liet om de tegenstander dwars te zitten. Toch keek Taba nog geruime tijd tegen een achterstand aan, ondanks de karakteristiek ongrijpbare dribbels van Simon. Na een ijzersterke uittrap van Jelle wist Teis de bal echter in het net te pegelen (3-3). Dit met een uitzinnige menigte ouders als gevolg. Het ouderpubliek rook de overwinning en moedigde de jongens zo hard aan dat ze vleugels kregen. Mees pegelde de bal richting doel; Ramses, die weer goed aanvoelde waar de bal terecht zou komen, stuurde Mels weg, die de Meteorenkeeper met een hard schot passeerde (3-4). In de laatste minuten bracht Teis uit de kluts de eindstand op 3-5.

Taba F5 heeft zaterdag laten zien tot grote prestaties in staat te zijn, en dat smaakt naar meer. Met goed gestrikte veters (dat was een hint) moeten de gele leeuwen het IJburg thuis heel moeilijk kunnen maken.

117
117