24sep2011
 

24 september 2011 (?)

Een zucht ging door ouderpubliek van Taba F5 toen de Ouderkerkers het veld opkwamen voor de bekerwedstrijd. Reuzen! Dat zou een hele zware pot worden, wist F5 direct. Langs de lijn werd al meteen geopperd dat de slager in Ouderkerk zijn vlees betrekt uit België, want de grootsten onder de Ouderkerker F-jes waren zó lang, dat onze spelertjes er twee keer in konden. Zou dat wel goed gaan?

Gelukkig liet F5 zich niet gek maken. Met Kick en Tammo in de verdediging en Jelle in het doel bleef Taba bijna de hele eerste helft overeind. Kick werkte de bal goed weg, en Tammo liep als een stoomtrein de bal van de Ouderkerker voeten. Jelle wist met zijn verre uittrappen Ramses en Mels te bedienen, die voorin keihard knokten. Simon, Mees, en Ivan beheersten het middenveld, en Taba kwam een paar keer zeer gevaarlijk voor het doel van de Ouderkerkers. Daarom was het eigenlijk nóg onterechter dan anders, dat onze tegenstander voor de rust op voorsprong kwam.

Na de rust bleef Taba in de eerste minuten koel en goed voetballen. Er werd uitstekend overgespeeld en vrijgelopen. Toen werd toch het grote verschil in leeftijd zichtbaar en volgden er vier treffers, wat de stand op 5-0 in het voordeel van de Ouderkerkers bracht. Dit ondanks het feit dat de inmiddels keepende Mels een aantal heroïsche reddingen verrichtte. Aan het einde van de wedstrijd dook Simon nog meermalen gevaarlijk op voor het Ouderkerker doel, maar de bal wilde er gewoon niet in.

Ondanks het verlies is er uitstekend gevoetbald: de spelers van F5 zeurden niet over elkaar en bleven tot het einde hard werken. Volgende week gaan we naar Tuindorp voor de winst!

119
119