17sep2011
 

Sportpark Middenmeer, 17 september 2011
Van onze verslaggever

Zaterdag jongstleden maakte men zich in Sportpark Middenmeer op voor een wedstrijd die bij voorbaat al een spannende beloofde te worden: De gele leeuwen van Taba F5 troffen de witte muizen van Tos Actief. Dat het een zware wedstrijd voor Taba zou worden werd al snel duidelijk, want TosFActief bleek een tweedejaars F-elftal het veld in te sturen. Ondanks dat de jarige Morris zich kranig weerde in het doel stond Taba al snel met 2-0 achter. Maar de jongens lieten zich niet wegdrukken en vooral op het middenveld leverden Kick, Ivan, en Mees hevig strijd met de reuzen en reuzinnen van Tos: Kick speelde de bal goed af, Ivan strooide met slimme passjes, en Mees deed keihard zijn best om de tegenstander terug te dringen.

Jelle bewees wederom een onmisbare kracht achterin te zijn, en voorkwam met een aantal scherpe acties dat de achterstand groter werd. Ook Tammo bleek een lastig te passeren verdediger. Er werd goed overgespeeld op middenveld, en uiteindelijk slaagde Ramses erin om Simon weg te sturen, die na een versnelling de stand op 2F1 bracht. Een paar minuten later was het weer Simon die Mels wegstuurde, waarop Mels Taba koelbloedig op gelijke hoogte bracht.

Tos trof vlak voor rust nog doel waardoor de ruststand op 3-2 werd gebracht. De eerste minuten na de rust zijn een aandachtspuntje voor Taba, want net als vorige week verslapte de aandacht eventjes; Tos benutte de ontstane ruimte met vier snelle treffers: 7-2. Volgende keer zal Taba na de rust extra moeten opletten! In het laatste kwartier speelde Taba fantastisch combinatievoetbal, en kwam vooral Teis vaak gevaarlijk voor het doel van de tegenstander, maar helaas lukte het niet om de bal het net in te krijgen. Toch was het een stevige pot, waarin de gele leeuwen lieten zien dat een zeer sterk zevental binnen de lijnen kunnen brengen. In Ouderkerk begint men al flink nerveus te worden!

Denny

36
36