09sep2011
 

AFC Taba D1 – De Volewijckers D1 3 – 2
(?) september 2011

Vandaag moest de D1 zijn 1e competitie wedstrijd spelen tegen De Volewijckers thuis. Vorige week werd de bekerwedstrijd met maar liefst 11- 1 gewonnen van De Meteoor maar nu konden we eens kijken hoever we er echt voor stonden zo in ’t begin van het seizoen. We hadden nog weinig trainingen in de benen. Het weertje was prachtig & veld 1 van ons Taba lag er prima bij! De Volewijckers uit Amsterdam-Noord heeft als club een behoorlijke historie en is zelfs volgens mij nog een keertje kampioen van Nederland geweest (maar dan wel zo’n 70 jaar geleden). Wist je dat de laatste bekende Nederlander die voor De Volewijckers speelde Co Adriaanse was maar die speelde vandaag niet mee omdat hij met Twente mee moest;-)

We begonnen in de 1-4-3-3 opstelling en al snel bleek dat de D1 van De Volewijckers een pittige tegenstander was. Ik geloof na al 5 minuten schoot De Volewijckers spits van buiten de 16 onhoudbaar onderkant lat de 0-1 binnen. De Volewijckers waren sterk op ’t middenveld en zeker af en toe gevaarlijk. Ons tempo lag wat laag en de passes waren wat onnauwkeurig. Gelukkig knokten we ons wat meer in de wedstrijd met een paar mooie aanvallen & schoten op de doelman van De Volewijckers (die hij trouwens mooi redde). Raphael maakte uiteindelijk gelukkig de 1-1 en hier gingen we mee de rust in.

Om meer controle te krijgen op ’t middenveld gingen we na de rust 1-4-4-2 spelen en dat bleek de eerste 10 minuten een gouden greep te zijn. Na vlijmscherpe counters scoorden Sebas & Max 3-1. Dat was lekker! De Volewijckers hadden op deze tactische move niet gerekend. Je zou denken nu ‘lekker de wedstrijd zakelijk uitspelen’. Helaas door het even niet opletten maakte de sterke Volewijckers spits de 3-2. Hierna was het alleen billenknijpen. De Volewijckers bleven maar drukken en wij vergaten te voetballen en konden alleen nog proberen tegen te houden. Lloyd tikte in de laatste minuut nog prachtig een indraaiende bal uit de kruising. En er was opluchting toen scheidsrechter af floot.

We hebben ‘n mooie overwinning gehaald tegen ’n sterke tegenstander. Je zag dat sommigen nog wat conditie moeten krijgen & dat we moeten wennen aan ’t grote veld met elkaar! Gefeliciteerd! Lekker goed trainen deze week en op naar de volgende wedstrijd!

Groetjes, toeschouwer Hans

149
149