07mei2011
 

In de voorlaatste wedstrijd van de competitie kwam onze E1 koploper Ilpendam E1 weer tegen. Ilpendam, dat 18 wedstrijden heeft gespeeld en maar één keer heeft verloren en één keer gelijk heeft gespeeld. Ilpendam dat op 14 mei in de bekerfinale speelt. Eind 2010 bij de uitwedstrijd in de competitie verloor TABA E1 met 3-0.

Zaterdag 7 mei was het een heel ander verhaal. Het begon niet zonder drama. Onze twee spitsen, Jonah en Max, en Michiel, een geweldige verdediger, waren op vakantie. Om de wedstrijd door te laten gaan moesten we rondbellen en we hadden geen andere optie dan Luc van de D1 op te roepen, wat keurig aan Ilpendam werd gemeld. Vlak voor de wedstrijd bleek middenvelder Davis zo’n ontzettende buikpijn te hebben dat hij op de vloer van de TABA kantine lag te kreunen.

Dus hadden we geen andere keuze dan met zes man te beginnen tegen het complete team van zeven spelers (en twee vervangers) van Ilpendam. Een aantal keer dreigde Ilpendam te scoren maar werd tegengehouden door onze doelman Lloyd. Vijftien minuten hield onze E1 van zes man het op 0-0 totdat Miles – door vader Hans met spoed opgehaald – in TABA tenue het veld betreedt. In zijn allereerste actie schoot hij tegen de paal bij Ilpendam.

TABA speelde waanzinnig vloeiend voetbal en stond al voor de rust met 2-0 voor. Op een paar goalmouth scrambles na vormde Ilpendam in de tweede helft geen grote dreiging, zelfs niet met schoten van lange afstand. De E1 wist nog twee doelpunten te maken voor een geweldige 4-0 overwinning dankzij treffers van Ties, Japser twee keer en Miles. (Nota bene: het was de enige wedstrijd dit seizoen waarin Ilpendam niet heeft gescoord).

De E1 blijft zijn derde positie handhaven in de hoofdklasse wat een super prestatie is voor een kleine club als TABA. Tegenstanders, allemaal met tal van sponsors, moeten verbaasd zijn als ze bij ons komen spelen op een akker waar geen enkele reclamebord staat. Alleen wat groens, alsof een of andere betuttelende welzijnscommissie het voor het zeggen heeft.

Daar staat tegenover dat we Ilpendam E1 veel succes wensen in de bekerfinale.

Andrew


Taba E1 2010/2011

42
42