15apr2011
 

15 april 2011

Zo komt er half april alweer een einde aan het mooie competitievoetbal. Waar Taba D1 in de tweede seizoenshelft toch een beetje een kater aan heeft overgehouden. Want tegen de mindere ploegen hebben we het echt laten liggen. Als we gewoon hadden gewonnen van IJburg en Amstelveel waren we kampioen geworden maar helaas mocht het niet zo zijn. Maar de laatste wedstrijd tegen Roda ’23 moest wel een afsluiter worden van een verder heel goed verlopen seizoen waar het team zich goed heeft ontwikkeld en ook iedereen individueel grote stappen heeft gemaakt.

Vandaag speelde Rhett en Timon eerst een wedstrijd met de D2 mee en waren ze iets later en omdat op tijd komen niet de beste eigenschap van Clemens is, had ik mijn drie wissels al staan en kon ik de rest van de 11 spelers gewoon opstellen. Vorige week had de D1 gezien dat ons team alleen heel goed kan spelen wanneer we met zijn allen er keihard voor werken. Dus ik had er veel vertrouwen in dat jullie deze werklust ook vandaag aan ons konden tonen.

We begonnen de wedstrijd prima maar niet top, dit zorgde ervoor dat Roda het eerste kwartier de beste ploeg was met vooral veel vrijheid voor de diep spelende midmid van Roda met nummer 15. Maar gelukkig speelde Bram vandaag een erg goede wedstrijd, kwam met overtuiging uit en durfde vooruit te voetballen zo kwamen we niet echt in gevaar. Maar helaas was de scheidsrechter zich er ook van bewust dat Roda vandaag moest winnen om kampioen te kunnen worden dus na een lullig duel tussen een speler van Roda en Hidde gaf de scheidsrechter een penalty, misschien iets te makkelijk gegeven. Maar gelukkig herpakte we ons snel na de 1-0 en begonnen we eindelijk te voetballen. We werden gevaarlijk via de linkerkant en de goed combinerende Sebas in de spits. De beste kans was voor Miles die 1 op 1 met de keeper hard naast schoot. Zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand maar hadden de laatste tien minuten laten zien dat we helemaal niet kansloos waren vandaag.

In de rust probeerde ik iedereen weer duidelijk te maken dat iedereen er bovenop moest zitten en direct aan Roda moesten laten zien dat ze kansloos waren tegen dit Taba. Dirk wilde graag even wisselen want Dirk heeft vaak last van een rare soort blessure die overgaat als je hem af en toe heel even wisselt!? Maar al snel in de tweede helft kon ik Dirk weer inbrengen en besloot ik Dirk in de spits te zetten voor wat meer stootkracht en dit bleek een goede zet. Kort daarna werd een bal verstuurt die tussen de keeper en de verdediging van Roda viel en Paco snelde er naartoe en kon precies op het moment dat de verdediger en de keeper van Roda bij de bal waren hem langs hen tikken en werd vol “gesandwicht”. In de eerste helft had de keeper vrij makkelijk een penalty aan Roda gegeven dus hij kon niks anders dan ons er ook een te geven. Na wat twijfel wie hem zou nemen schoot Luc de bal perfect in de linker hoek 1-1. Dit gaf Taba de kracht om er nu nog een stapje bij te zetten. Roda kreeg de bal eigenlijk niet meer langs het goed spelende middenveld Luc, Hidde en Dirk die zich bij balbezit de tegenstander flink liet inzakken. Dit zorgde al snel voor een prima bal van Hidde op Dirk die 1 op 1 de bal precies in de linkerhoek schoot, geheel verdiend 1-2.

Nu besloot Roda direct om 1 op 1 te gaan spelen achterin omdat ze deze wedstrijd moesten winnen voor het kampioenschap. Maar dat hadden ze beter niet kunnen doen want de druk op Roda werd zo alleen maar groter met geweldig spel van en tussen Luc en Dirk en ook Paco verscheen overal en nergens. En als de bal toch langs ons middenveld kwam stond er een geconcentreerd spelende verdediging die alle ballen prima neutraliseerde en snel weer de weg naar voren vonden. Het regende nu echt kansen en het was wachten op de 1-3 maar die viel niet ondanks prachtige combinaties van Luc en Dirk die alle eindigde in schoten die net naast gingen of die de keeper pakte. Maar de grootste kans nog wel voor Paco die van rechts naar binnen ging en kon afgeven op Sebas bij de tweede paal of gewoon binnen schieten maar koos voor een vreemd puntertje naast. Zo was de wedstrijd nog steeds niet gespeeld en werd ook Roda weer een beetje gevaarlijk na wat hachelijke momenten voor onze goal werd halverwege onze helft de bal herovert door Sebas die begon aan een rush die pas eindigde in de zestien van Roda en gelukkig was Sebas zo slim om de bal opzij te leggen op Dirk die de verlossende 3-1 scoorde met buitenkantje rechts.

Zo wonnen we de wedstrijd geheel verdiend en was dit een mooie afsluiter van een competitie waar toch wat meer uit te halen was als je dit soort wedstrijden ziet. Nu gaan we op weg naar de leuke toernooi en alvast kijken naar volgend seizoen met jongens die naar de C gaan en andere die in de D blijven. Maar het vooral wordt het weer mooi weer en kunnen we nog even heerlijk trainen.

Man of the Match: overduidelijk vandaag Dirk en Luc die elkaar blind vinden in de combinatie en erg belangrijk waren voor de ploeg!

Stijn Knigge

123
123