28nov2010
 

28 november 2010 (?)

Nadat de groepsfase was overleefd en Zuidoost United aan kant was gezet kreeg het bekeravontuur van TABA zondag 28 november een vervolg tegen ASV De Dijk, koploper in de 2e klasse A met 8 punten voorsprong op de achtervolgers. Op papier een loodzware tegenstander met enkele (oud)profs in de gelederen.

Na 2 achtereenvolgende nederlagen in de competitie waren de mannen van coach Driel echter tot op het bot gemotiveerd om het deze knapen zo lastig mogelijk te maken. En de oeroude voetbalwet ‘de bal is rond’ geldt nog steeds.

Ook het weer leek in eerste instantie mee te werken. Waar TABA het eigen bevroren knollenveld als een direct voordeel zag, besloot de scheids na ampele overwegingen, gesterkt door de klagende profs uit Amsterdam Noord, het strijdtoneel te verplaatsen naar het kunstgras van JOS. Hier begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland.

Vanaf het eerste fluitsignaal trok TABA dapper ten strijde. De nonchalant opererende equipe van De Dijk konden hierdoor niet verhinderen dat TABA de eerste kans van de wedstrijd creëerde: Patrick werd op links weggestuurd, wurmde zich langs een verdediger en dwong de keeper tot een redding die een corner opleverde. De corner leverde vervolgens niets op, maar de toon was gezet. Bij vlagen werd De Dijk met vloeiend positiespel ver teruggedrongen op eigen helft en had de verdediging de handen vol aan de watervlugge aanvallers van TABA. Meermaals moest er aan de noodrem getrokken worden. Uit een van de toegekende vrije trappen teisterde Tom de paal.

De trainer van De Dijk was duidelijk ontstemd door deze gang van zaken, maar zijn team ontbeerde de creativiteit een oplossing te vinden het aanvalsspel van TABA te dwarsbomen. De 1-0 kon dan ook niet uitblijven. Na een razendsnelle combinatie door het hart van de defensie kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Twan, die geen seconde aarzelde en resoluut de trekker over haalde. 1-0, loon naar werken.

In de overige 80 minuten scoorde De Dijk helaas 9 keer, waardoor een verder vervolg in de beker TABA niet gegund is. Jammer jongens!

Groeten,
Jurrien

105