15nov2010
 

13 november 2010

Nadat het vorige week was afgelast mochten onze jongens dan eindelijk weer eens voetballen. Vandaag speelden we de thuiswedstrijd tegen AFC. In de uitwedstrijd hadden we daar al met 4-1 gewonnen, maar toch dat ging toen niet zo makkelijk. Vandaag gewoon weer begonnen in een 4-3-3 formatie met Yonathan op de goal voor de geblesseerde Bram. De Taba D1 probeert altijd in het eerste kwartier er meteen bovenop te zitten om zo de wedstrijd al snel te beslissen. Dit gebeurde ook, we speelde het eerste kwartier heel goed voetbal. Er werd goed gecombineerd en met fijn positiespel werd de vrije man gevonden aan de zijkanten en konden Miles en Paco hun actie maken en voor geven. Hieruit kwamen ook een aantal kansen uit onder andere voor Luc, Hidde en Dirk maar steeds stond de keeper in de weg of ging de bal op de lat en daarna over. Wat vooral leuk was om te zien dat de spelers van de D1 deden waar we de afgelopen weken op getraind hadden.

Als het te druk is openen en de andere kant zoeken. Vooral Hidde viel hierin op met goede openingen maar ook Nova deed het opbouwend van achteruit erg goed. Toch resulteerde dit goede spel niet in een doelpunt waardoor AFC er in bleef geloven en zowaar 5 minuten de betere was. Dit was vooral te danken aan ons slordige spel vanuit achteruit. Hierdoor ontstond ook, naar later bleek de enige, een kans voor AFC maar door goed uitkomen van Yonathan werd dit netjes opgelost. Daarna kreeg Taba de wedstrijd weer in handen en zorgde tot twee keer toe voor een prima steekbal op Luc die de bal prima 1 keer met links en 1 keer met rechts binnen schoot 2-0. Luc stond vandaag toch weer in de spits maar eigenlijk speelde we vandaag zonder echte spits en zorgde het goed breed en diep spelen van Paco en Miles er voor dat Luc eigenlijk als een soort hangende spits kon spelen en zo het gat in het centrum in kon duiken. En dit in de eerste helft ook met succes deed. Zo gingen we rusten met een prima 2-0 voorsprong.

De tweede helft probeerde Taba gewoon door te gaan met waar het mee bezig was. Het was nog steeds goed vooral het eerste kwartier. En weer waren daar Hidde en Luc. Hidde gaf weer de assist en Luc maakte alweer zijn derde van de ochtend. Taba ging rustig verder met het uitbouwen van de score. Miles ging zijn man voorbij en had zoals altijd veel oog voor zijn medespelers. Dus zo kon uit zijn voorzet Paco de 4-0 maken. Daarna mocht Miles zelf nog een goaltje maken en daar was hij duidelijk zelf erg blij mee. 5-0. De laatste goal werd gemaakt door gelegenheidsspits Dirk die de bal net voor de keeper in het doel gleed. In de laatste minuut schoot Sebas de bal nog met links voorlangs maar meer goals zouden er niet meer vallen. Een prima winst partij voor Taba. De vraag is nu of de wedstrijd tegen Fortius nog ingehaald gaat worden, want anders zijn we namelijk al kampioen van onze competitie.

Stijn Knigge

121
121