11nov2010
 

Afgelopen zondag was alweer de 9e wedstrijd van dit seizoen. TOS Actief was de laatste tegenstander, voordat we de returns krijgen en aan de 2e helft van dit seizoen gaan beginnen.

TABA begon de wedstrijd goed en erg strijdlustig. TOS Actief werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en kwam in de eerste 20 minuten niet aan voetballen toe. TABA daarentegen wel. Met een paar mooie aanvallen over rechts werden de eerste kansen gecreëerd. Het net werd echter nog niet gevonden, maar je voelde dat het een kwestie van tijd was voordat de eerste treffer op het bord stond. Na ongeveer een klein kwartier spelen was er aan de rechterkant een goede aanval, waarbij er een scherpe voorzet werd gegeven op Paul. Paul kon de bal zo intikken, maar werd door 2 spelers van TOS Actief onderuit gehaald in het 5 meter gebied, een duidelijke penalty. De penalty werd vervolgens door Teun goed binnen geschoten in de linkerhoek (voor de keeper rechts), 1-0 TABA.

Na de voorsprong begon ook TOS een beetje meer druk naar voren te zetten, waardoor TABA gedwongen werd wat meer te verdedigen. Het leidde echter tot geen kansen voor TOS, waardoor TABA de hele eerste helft de controle had op het veld. In de rust werd aangegeven om op dezelfde manier door te voetballen, vooral de rechts en linksback van TOS moesten onder druk komen te staan, aangezien ze de minste voetballers waren. Daarnaast was duidelijk dat sommige spelers van TOS al aardig gefrustreerd waren, vooral de linksbuiten ‘een iets oudere man’. Het advies van de trainer was dan ook om rustig te blijven en de tegenstander te laten praten.

De 2e helft begon goed, TABA had duidelijk controle over de wedstrijd, al kwam TOS er toch een paar keer, weliswaar niet gevaarlijk, uit. De grootste kansen werden dan ook door TABA gecreëerd, waarbij vooral onze links en rechtsbuiten voortdurend langs hun tegenstander kwamen en goede voorzetten konden geven. Het duurde toch nog redelijk lang, voordat TABA eindelijk dacht de 2-0 te hebben gemaakt. Echter dacht de scheidsrechter daar anders over; nadat een speler van TABA op een correcte manier de bal had afgepakt van een TOS speler op het middenveld, werd heel snel de rechtsbuiten Patrick bereikt. Patrick gaf goed voor, waardoor Joram (inmiddels in het veld gekomen voor de sterk spelende Paul) de bal voor het intikken had. 2-0 voor TABA, de scheidsrechter wijst resoluut naar de middenstip. Totdat de scheidsrechter opeens bedenkt, wellicht op appel van TOS, dat het toch een overtreding was op het middenveld en keurt de goal af en geeft TOS ter hoogte van de middenlijn een vrije trap. Dus nog steeds ‘slechts’ 1-0 voor TABA. Vanaf dat moment gaat TOS nog aanvallender spelen en brengt 2 extra aanvallende middenvelders en een spits in. Ook bij Taba wordt gewisseld, Jurrien wordt vervangen door Boris, die eindelijk na een aantal weken blessureleed zijn rentree maakt in het eerste elftal van TABA. Ondanks het aanvallende spel van TOS krijgen ze geen echte kansen en heeft de achterhoede van TABA het goed onder controle en is Derk niet echt (op zijn verjaardag) in de problemen geweest. Vlak voor tijd wordt dan toch de 2-0 gescoord. Weer een goede aanval over rechts, waarbij Patrick de bal goed voor geeft en Joram de bal met een snoekduik in kopt. Een goede overwinning van TABA, dat na de winst van zondag, een gat heeft geslagen met de nummer 6 t/m 10, waardoor er vooral naar boven gekeken kan worden.

Tom Prins

113
113