01jan2010
 

TABA 4 is ontstaan uit het zaalvoetbalteam Meditatief Moment, dat in de jaren tachtig furore maakte in de studentencompetitie in Sporthal Buitenveldert. Toen de studententijd voor de meeste leden van het team voorbij was, werd het tijd naar het veld te verkassen. TABA leek de aangewezen club. Omdat een veldteam nu eenmaal meer spelers behoeft dan een zaalvoetbalteam werden vrienden en bekenden gevraagd of zij interesse hadden. Zo ontstond er een uitgebreide selectie, later aangevuld met talenten uit het Vondelparkvoetbal en spelers die via TABA zijn komen aanwaaien. Het is een bont geheel.

Jaarlijks hoogtepunt van het team is het Ossie Fawaka Toernooi, ter herinnering aan Oscar Hendriks, die in 1995 bij een zeilongeval om het leven is gekomen.

Omdat de leden van het team al zo lang bij TABA actief zijn, en van veel leden ook de kinderen bij TABA zijn gaan voetballen, is er steeds meer verbintenis met de club afc TABA ontstaan, hetgeen er toe heeft geleid dat veel leden van het team actief zijn in de club als bijvoorbeeld bestuurslid, trainer, of wat al dies meer zij.

Als team bestaat TABA 4 al meer dan 25 jaar (hoewel onder diverse namen, zoals TABA 6, TABA 5, TABA 4, TABA 3 en nu weer TABA 4). En als team gaat TABA 4 nooit verloren.

Lees ook de laatste bundel Voetbal en Seks.

Fotogalerij


Ossie Fawaka, na afloop


Art en Wil tijdens een voetbalvrij weekeinde


Keeper Martin en spits Pieter


Martin en Ruud

162
162