31dec2009
 

Taba E2: via najaarskampioenschap naar 1e klasse. De 9 mannen van E2 zijn in alle stilte najaarskampioen geworden.

De wijze waarop ze dat werden, was oorverdovend: 25 punten uit 9 wedstrijden, met maar liefst 66 doelpunten voor.

Een resultaat dat er mag zijn, vandaar deze verlate hulde aan Lloyd, Jasper, Elmer, Ties, Michiel, Martijn, Davis, Jan en Jonah. De sportieve beloning voor dit – tweede achtereenvolgende – kampioenschap is een promotie naar de 1e klasse – een unicum in de Taba-historie, daar het een eerstejaars E-team betreft.

De komende maanden zal het negental de strijd aangaan met onder andere Ajax, Zeeburgia, AFC en andere groot-Amsterdamse clubs waar de jeugd de toekomst heeft. Zowel team als coachtandem Koen en Jaap zijn er klaar voor. “De jongens kennen elkaar al langer dan vandaag’, aldus Koen, ‘en zijn dus goed op elkaar ingespeeld. Ook technisch en qua spelinzicht boeken ze nog elke training vooruitgang. Dat ze nu hele sterke tegenstanders ontmoeten, is alleen maar goed voor hun ontwikkeling. Wat dat betreft wordt dit het ‘voorjaar van de waarheid’.” Ook Jaap kijkt uit naar wat komen gaat. ‘Dit E2 is de voorbije maanden veel meer een team geworden, en dat komt hun voetbalspel ten goede. Tel daar hun individuele kwaliteiten en ontembare energie bij op en het mag duidelijk zijn dat we in de 1e klasse het veld zullen betreden om te winnen. Ook al omdat er diverse spelers met een onversneden winnaarsmentaliteit in de E2 rondlopen.

Al met al is deze promotie het beste wat ze kan overkomen, heel leerzaam, ook als ze een keer worden weggetikt.’

Teamfoto E2, 2009-2010

159
159