30mei2009
 

30 mei 2009

Beste spelers, de laatste weken voltrekken zich in een ongemeen snelle lijn opwaarts. Onze laatste competitie wedstrijden waren al een genot om te zien, met als hoogtepunt onze fantastisch gewonnen pot tegen TOB. Maar altijd blijft dan de vraag: zijn we in staat om dat hoge nivo vast te houden? Want geloof me, dat is niet veel teams gegeven. Naar de top is één, op de top blijven is twee.

Diemen F9 had na het afgelopen seizoen net als wij nog veel zin om door te voetballen. Het contact was snel gelegd, en jawel, dat kun je dan verwachten, een ongelooflijk leuke en getalenteerde groep spelers uit Diemen trad aan op ons terrein. Wat een ontzettend goeie voetballers: prachtig spel, veel snelheid, we werden soms onder enorme druk gezet. En wat ik dan ook heel fijn vind om te zien: Sem had op een gegeven moment best pijn na een botsing met hun keeper, en wat gebeurde er in de rust? Twee spelers van Diemen kwamen uit zichzelf naar Sem toe en vroegen gemeend en geïnteresseerd hoe het met hem ging. Da’s precies zoals het hoort! Je mag kei- en keihard, bijna gemeen spelen tijdens de wedstrijd (“op het randje”, zeggen we dan), maar daaromheen gewoon respect blijven hebben voor je tegenstander. Dat maakt je een echt groot voetballer, dan kun je laten zien dat je echt snapt waar het om gaat. Kijk maar eens naar een goeie profwedstrijd, gaat precies hetzelfde. Narrigheid en chagrijn om de wedstrijd heen zie je alleen maar bij de heel slechte voetballers, gewoon een beetje zielig eigenlijk!

Maar goed, ondanks het goede spel van Diemen, kwamen wij al vrij snel in ons ritme. Ook niet in de laatste plaats door een goede voorbespreking en scherpe coaching van Thomas werd er zonder uitzondering zéér, zéér geconcentreerd en slim gespeeld: ik kon langs de lijn gewoon lekker genieten! Alleen, Diemen scoorde op meesterlijk wijze de eerste goal. Ik heb het eerder gezegd: maanden geleden hadden we dan kunnen inpakken, vaak was de eerste tegengoal “game over”. Maar dat gaat dus echt met niet-te-geloven sprongen vooruit: het is duidelijk dat jullie met erg veel vertrouwen voetballen op dit moment. Het spel ging prachtig op en neer, met soms Diemen, en soms wij die het voortouw namen. De eerste helft eindigde met de 0-1 voorsprong van Diemen…

Hans en Joep, twee gastspelers uit de F5. Niet alleen meespelend omdat ze zo verschrikkelijk goed kunnen voetballen, nee, maar vooral ook omdat ze ons nog eens extra laten zien wat echt voetbalplezier inhoudt. Met een lach op het gezicht er vol in, wij hebben ook een paar van die spelers, maar een beetje extra kan nooit kwaad. Maas, Jip, Dries, Flint, Sem, Rafi en Timo gingen samen met onze twee gasten voor op in de strijd. Al snel in de tweede helft werd er op mooi aangeven van Joep door Sem met een “stiffie” gescoord. Maar ook Diemen toonde veel veerkracht: niet lang na de 1-1 scoorde ze wederom. Op dat moment kwam de beer in ons echt los: ontketend waren we. De druk op Diemen werd opgevoerd en de ene na de andere scrimmage vond plaats voor hun goal. En geloof me, ik zat toen heel wat minder rustig langs de lijn… Wat een topwedstrijd! Net als tegen TOB (toen de winnende goal) viel de bevrijdende gelijkmaker in de laatste minuut: ik geloof dat er wel vijf spelers van ons de bal beroerden voordat Sem de bal op de slof kreeg en binnen knalde. Scheidsrechter Tijn liet nog even doorspelen (Diemen kwam weer een paar keer gevaarlijk uit), en blies op een voor beide partijen mooi moment af. Punt in de pocket naar Diemen, en ons punt achter slot en grendel in de Taba kantine. Blijft `ie voor altijd liggen.

Spelers, samen met Diemen hebben jullie de ouders een prachtige pot voetbal laten zien. Chapeau!

In de aanval, nadat Diemen een grote kans heeft gehad

Joep (wat is die jongen ijzersterk) z’n actie is gestrand, maar Flint, Dries, Maas en jarige Jop Jip zijn ter plekke

Hans, na een wereldpot in de eerste helft, de tweede helft op goal, ziet Rafi grandioos uittrappen

Ook Diemen speelde magistraal, al moeten ze hier één van Maas z’n levensgevaarlijke hoekschoppen zien te pareren

128
128