11apr2009
 

11 april 2009

Dat was een heerlijke ochtend om een goeie pot te voetballen. Op goede vrijdag was het broeierig weer geweest, maar ‘s nachts had een regenbuitje alles weer lekker opgefrist. Er lagen zelfs een paar plassen op het veld. We hadden het hele Taba terrein voor onzelf, want er was geen programma, en wijzelf wilden graag nog oefenen voor het DSOV toernooi dat we op zondag zouden gaan voetballen. DRC uit Durgerdam had wel oren naar een potje voetbal, en zo konden we om tien uur aftrappen.

Over de uitslag gaan we het effies niet hebben, daar word je niet vrolijk van. Je gaat er alleen maar paracetemolletjes van snoepen, en dat zijn niet de molletjes waar jullie soms in het veld over praten. Ik noem ‘m alleen even heel kort (0-7 voor DRC), want tsja, een wedstrijd heeft natuurlijk wel een uitslag. Er is nog nooit een wedstrijd geweest die geen uitslag heeft! Het kwam voornamelijk doordat de meesten van ons heel erg veel stil stonden en dachten na een eigen actie wel weer even te kunnen uitrusten en een soort van toeschouwer werden. Op een paar na natuurlijk, maar die kennen jullie inmiddels wel. Nou Remco, nu weer even vrolijk, want je staat weer in de mopperstand.

Wat zijn, naast dat ‘t gewoon lekker is om te voetballen, dan de dingen die we weer geleerd hebben? Nou ja, natuurlijk dat als we niet als team denken we het nooit zullen redden. Maar dat heb ik al ‘s eerder gezegd. Het grote positieve nieuws is Piet. Piet op goal. Wat een onwaarschijnlijk mooie reddingen had hij. Ik heb ze niet precies geteld, maar minimaal 8 keer hield ‘ie een hard schot tegen, met alle simpele balletjes deed ‘ie precies wat je verwacht: niet klungelen, gewoon stevig oppakken en aan Rafi meegeven om naar voren te peren. Piet, ik ben ontzettend trots op je: je was super geconcentreerd en vreselijk dapper. Petje af, met een diepe buiging! Oh, en voordat ik het vergeet. Jaap blijkt net als Igor ontzettend goed te kunnen fluiten als scheidsrechter! Lijkt makkelijk, maar probeer dat maar zelf eens als je iets ouder bent…

Spelers, of we klaar zijn gestoomd voor het zware toernooi bij DSOV kan ik niet zeggen, want ik schrijf dit verslagje een paar uur voordat het begint. Maar ik weet al wat ik tegen jullie ga zeggen, precies hetzelfde wat Thomas tegen jullie riep: niet stilstaan na een actie en toekijken, naar de bal toekomen in plaats van veel te ver achter een tegenstander om de bal roepen, en vooral niet met elkaar over koetjes en kalfjes praten. Maar, voor alle mooie acties ga ik jullie natuurlijk meteen weer een pluim geven, want die zijn er ook gelukkig nog altijd!

Piet op goal. In één woord: fantastisch!

Maas staat klaar om een corner te nemen.
Dries loopt zich vrij. Keurig.

Hele Taba terrein voor onszelf

Penalties blijven goed gaan

115
115