28feb2009
 

28 februari 2009

Beste spelers, ik heb echt een gruwelijke nachtmerrie gehad, en het ging over voetbal. Echt heel eng dus, en het gekke was: jullie speelden er een hoofdrol in. Je mag het geloven of niet. Het ging zo: jullie waren eerst jullie zelf (van die lieve kindertjes), twintig minuten lang. Jullie voetbalden lekker fanatiek, en scoorden uit een uitbraak nog een mooie goal. Ik zag het allemaal wat wazig, want het leek net of ik kantine dienst had en van heel ver toe moest kijken. Toen opeens stond René achter de bar en mocht ik de tweede helft kijken. Het ging dus echt allemaal heel gek. Maar toen ik dus kwam kijken waren jullie jezelf niet meer, echt, ik zweer het: jullie waren opeens, en nu moet je niet lachen, jullie waren opeens oude van dagen geworden! Echt waar! Oude van dagen! Echt van die heel ouwe opoetjes die lekker van klaverjassen en een beetje praten houden. Kopje koffie erbij en vooral heel rustig aan. Soms had één van jullie opeens de bal en ging een lekker stukje lopen totdat de tegenstander ‘m weer afpakte. Maar meestal gingen jullie zitten, stonden in groepjes zaken te bespreken, of pakte ballen van elkaar af. Nou, het was dus eigenlijk soms best wel grappig om te zien. Maar evengoed ook heel eng, bijzonder hoe dat in dromen samen kan gaan.

Nou ja, omdat ik blijkbaar had staan slapen, durfde ik eigenlijk niet zo goed meteen een stukje te schrijven (het is nu woensdagavond). Wist eigenlijk niet precies wat er gebeurd was. Van Sem hoorde ik dat er in ieder geval één goal was gescoord: 1 pannekoek erbij dus voor het pannekoekenfeestje (dat maakt 13 pannekoeken tot nu toe). Vanmiddag op de training was ik nog zo onder de indruk van die gruwelijke droom, dat ik maar een groot partijtje met heel strenge regels heb gedaan. Je kreeg steeds een vrije trap tegen als je de bal meer dan 5 keer raakte, als je stond te praten (tegen elkaar of tegen mij) of als je ging zitten… Nou, dat klinkt niet als heel erg gezellig, maar ik moet één ding eerlijk zeggen: ik zag 7 spelers die zich het vuur uit de sloffen liepen! Sem, Maas en Jip prachtig als team combinerend, Piet in een natbezweet shirt zelfs fanatiek op jacht in de voorhoede, Dries en Iza met prachtig uitgespeelde goals, en Timo zeer geconcentreerd en goed spelend.

Nou, komende zaterdag een zware pot, maar zoals jullie op de training speelden… Ik heb er alle vertrouwen in!

Hé, wacht ‘s effies… Dat is uit m’n droom! Nou, als ik jullie zo zie vind ik jullie toch wel ongelooflijk leuke kinderen hoor!

En ja ja, er werd soms natuurlijk wel leuk gevoetbald, alleen niet zo heel erg veel.

Scheidsrechter Igor en coach Thomas.

Sem scoorde echt heel mooi. Goeie pass was van Maas.

111
111