07feb2009
 

7 februari 2009

Beste spelers, eerst even een beetje lekker mopperen, ook wel ‘s fijn. Woensdag speelden we een potje voetbal tegen de F5. Nou, voetballen?! Beste kinderen, jullie kennen me als enthousiast trainer en leider, maar eerlijk gezegd sprongen de tranen spontaan in m’n ogen bij het zien van deze wedstrijd. Ja natuurlijk, er waren echt soms wel goeie acties, en sommige kinderen deden in ieder geval heel erg hun best. Maar sjonge sjonge, ik denk dat de poedersuiker van het pannekoekenfeestje op zaterdag bij sommigen nog in de ogen zat, en de stroop in de oren… De moed zonk me echt effies helemaal in de schoenen. Een groot deel van jullie was bezig om van alles te bespreken: over de molletjes in de grond die het vast koud hadden, waar de vogeltjes nu hun wormpjes vonden, maar misschien oefenden jullie wel de tafels van boven de tien… Vast heel erg slimme dingen. Maar voetballen?! Slechts een paar kinderen haalde hun normale nivo.

Wat een enorm verschil met de wedstrijd zaterdag tegen TOB F2. Ik wil echt weten wat Thomas met jullie besprak voor de wedstrijd. Want wat er gezegd is dat weet ik dus niet, maar ik heb werkelijk dit hele seizoen nog niet zo’n ontzettend goeie wedstrijd gezien. Het beton van de Deltawerken lijkt op een sinterklaasschuimpje als je het vergelijkt met jullie inzet. Werkelijk ongelooflijk sterk en hartverwarmend! En dat tegen spelers die al een jaar competitie spelen, en ook nog verschrikkelijk goed konden voetballen.

Eén van de uitblinkers: Rafi. We weten onderhand dat je vreselijk veel kwaliteiten hebt. Het kwam er deze wedstrijd helemaal uit. Je begon in de verdediging, de tegenstander kwam er werkelijk bijna niet langs, en telkens wist je met mooie acties en trappen ons team op sleeptouw te nemen. Piet: het leek zaterdag alsof je in Kenia door de leeuwen bent opgevoed. Heerlijk om te zien hoe dapper en succesvol je ballen afpakte en overspeelde. Vond het prachtig om te zien dat je ook de hele wedstrijd goed geconcentreerd bleef: volgens mij had je gewoon een hoop lol! Iza, als jij in goede doen bent zoals zaterdag… Nou ja, je weet het wel. Helaas voor jou niet gescoord, maar potjandorrie, wat ben jij ontzettend gevaarlijk in je acties. Ik stond even met ouders van de tegenstander te praten en zelfs die waren van je onder de indruk! En ook al vind ik je eigenlijk vooral een voetballer, keepen kun je als één van de beste. In de wedstrijd een prachtige penalty gestopt!

Maas, wat een weergaloze trucen heb jij in je voeten! Balletje achter je standbeen langs, kappen, draaien, en altijd mooi af passen. Zaterdag lukte alles. Zowel verdedigend als aanvallend was je in topvorm! En je wordt alleen nog maar beter. Sem, elke actie van je is doelgericht, je kunt met de bal aan je voet op snelheid enorme afstanden afleggen, en na passeren van je tegenstander ben je op de eerste meters onverslaanbaar. Elke actie van je levert gevaar voor de tegenstander op: zaterdag weer twee fraaie goals meegepikt, waarvan het afstandsschot toch wel de mooiste was. Jip, je blijft me verbazen. Je blijkt nu ook als spits inzetbaar: jouw inzet en overzicht past prachtig naast de diepgang van Sem. Ontzettend knap hoe snel je je dat eigen hebt gemaakt. Ik vind echt, maar Thomas beslist, dat we dat heel veel vaker moeten proberen. Je bent één van de spelers die elke wedstrijd een erg hoog nivo haalt, superbelangrijk voor het team.

En dan hebben we Dries… Dries, van mij mag je nooit meer uit logeren op zaterdag. Eerlijk waar niet, maar daar ga ik het wel even met je ouders over hebben. Je bent één van de grote talenten van ons team: je hebt een enorm loopvermogen en hebt vaak prachtige acties. Een plaaggeest voor de tegenstander! En ook jij wordt alleen nog maar beter. Timo, ik vind je een prachtkerel! Ik heb je al eerder een levensgenieter genoemd, je bent wat dat betreft een heel bijzonder kind, helemaal jezelf (dus ook wel ‘s heel erg eigenwijs). Voetballend kwam het er zaterdag ook helemaal uit. Je moet echt van me geloven dat je de bewegingen en uitstraling van Ruud Krol hebt. Jij kent hem niet, Ruud is inmiddels een beetje een zielige man op leeftijd, maar neem van me aan dat het vroeger een kanjer was: overzicht, slimheid, gave techniek en altijd aanwezig in het strijdgewoel. Blijf zo geconcentreerd als je zaterdag was. Hé, en je hebt na de wedstrijd bijna alle penalties gestopt… Door jou wonnen we die. Héél, héél erg fraai jongeman! En ten slotte Flint… Net als Jip een rots in de branding, elke wedstrijd weer. Altijd, maar dan ook werkelijk altijd het goeie moment voor een actie vindend. Ik vind je in die zin vooral een heel intelligente, slimme voetballer. Als jij voor de bal gaat, dan is er vrijwel niemand tegen je opgewassen. Echt verbazingwekkend.

Spelers, naast alle mooie woorden hierboven hebben jullie vooral als team 2 x 20 minuten ijzer- en ijzersterk gespeeld. Continu hebben jullie elkaar geholpen als een ander in de problemen was. Ik vond vooral dat prachtig! Hieronder heb ik expres alleen maar mooie teamfoto’s neergezet: kijk maar ‘s hoe goed jullie steeds stonden opgesteld.

Oh, en voordat ik het vergeet: jullie zijn aan het sparen voor een nieuw pannekoekenfeestje! Tenminste, als jullie het leuk vinden. Stop de volgende regels in je hoofd:

1 doelpunt voor ons: 4 pannekoeken erbij

1 doelpunt tegen: 1 pannekoek eraf

eerste overwinning: 5 pannekoeken erbij

Omdat ik niet precies weet hoeveel TOB gescoord heeft (wel meer dan wij), reken ik dit keer 2 doelpunten dus 8 pannekoeken. Volgens mij zijn er voor een feestje zo’n 30 pannekoeken nodig, denken jullie niet?

Wat ongelooflijk goed. Werkelijk perfect opgesteld allemaal. Niet te dicht bij elkaar, ook niet te ver bij elkaar vandaan. Allemaal kijkend naar de bal!

Eerlijk is eerlijk, ook de tegenstander kon er wat van. Dries geeft hier een lange pass.

En weer allemaal op de goeie positie! En allemaal kijkend naar de bal. Klasse spelers!

Nou ja, nu moet ik ophouden. Maar dit is ook perfect want Iza kan behoorlijk goed uittrappen.

090207_f6_05

Iza kwam Sem even laten zien dat ze niet allen ijzersterk kan voetballen, maar ook perfect Mario Karten! Trouwens, ze kan ook heel erg vreselijk geluiden maken waar Sem en ik behoorlijk gek van werden. Maar dat horen jullie vast bij het volgende feestje!

123
123