24jan2009
 

Oefenwedstrijd 24 januari 2009

En weer waren alle velden in Nederland afgelast… Maar ach, wat maakt het ons uit, wij hebben een geheim plekje: het Cruyff Court. Nou moet ik (Remco) bekennen dat ik wel eens een beetje bang ben dat niet andere teams op hetzelfde idee komen. Nou goed, vandaag wilde Jos Watergraafsmeer F4 wel tegen ons spelen, in plaats van competitie. En weer ontzettend aardige kinderen in het andere team, erg leuk! Ellen had heerlijke koffie, thee, koek en drinken mee, naast nog ‘s drie voetballende kids. We konden aan de slag!

Vier goals. Laat ik daar maar ‘s mee beginnen. Jip zei het al: een record. Jos Watergraafsmeer schoot er zes in, maar het ging een heel lange tijd gelijk op, ontzettend spannende wedstrijd, met heel veel mooi voetbal en werklust. Soms ging het er behoorlijk hard aan toe, maar Thomas, onze scheidsrechter (zelf vorige week met z’n team 1ste in de Vondelparkloop geworden), loste het steeds perfect op. We hadden twee gasten, Tigo, de broer van Iza, en zijn vriend: beiden stonden op goal. Iza, bloedje maar dan ook bloedje snel, prikte net als vorige week (toen twee keer) weer een bal in de goal, fantastisch. Piet, onze Braziliaan (zie vorige verslag) was ongelooflijk op dreef, heerlijke acties gezien. Waar je ook keek: Dries stond daar waar de bal was, grandioze voetballer. Sem (die na de wedstrijd z’n A-diploma haalde) rammelde als vanouds weer twee ballen in het net, tweede helft strandde helaas veel mooie acties op de goede keeper. Timo, wat een overzicht en daadkracht straalt die uit, zeker als hij bij de les is. Ha ha, en Maas! Een terugkomende bal raakte hij vol op z’n wreef: onhoudbaar voor de keeper. Heerlijk, verder weer heel gedreven en goed gespeeld. Jip, blijft elke week weer verbazen met ontzettend gedurfd en steengoed spel, hij pikte twee keer bijna een goal mee. Oh jongens jongens, en dan deden Rafi, Flint, Mint, en Zouhair nog niet eens mee! Dat belooft wat.

Volgende week tegen DCG, ook weer een leuke gelijkwaardige tegenstander. Daarna bij Sem pannekoeken eten en nog iets anders, maar dat moeten Sem en ik nog effies verzinnen. Hebben jullie niet zin in een leuk filmpje, of willen jullie gewoon de boel bij ons afbreken? Nou, dat laatste gaat helaas niet door, want dan ga ik kindertjes slaan!

Tot volgende week!

Sem, Timo en Iza in de aanval

Timo, Piet en Maas ruimen op

Iza krijgt hulp van Jip en Timo

Jos Watergraafsmeer ook lekker op dreef, harde schoten soms!

 

Dries gaat de bal blokken

112
112