17jan2009
 

17 januari 2009

Lekkere pot voetbal kids, héél lekkere pot. Dit gaat absoluut een heel erg goede kant op! Na een heel mooie oefenpartij op woensdag tegen de GeuzenMiddenmeer F5, met drie fraaie goals, is dit een prachtige afsluiting van een goeie oefenperiode! Nog één pittige training en dan zijn we klaar voor de tweede competitiehelft dit jaar. De velden bij Taba waren afgelast vanwege de vorst, maar onze tegenstander Buitenveldert vond het erg leuk om op het Cruyff Court een oefenwedstrijd tegen ons te spelen. Het waren stoere, aardige jongens, die bepaald een aardig balletje bleken te kunnen trappen. Maar dat vind ik nou zo mooi aan jullie: voor de duvel niet bang. Jullie vlogen er weer als vanouds ongelooflijk fanatiek in.

Jip, sterk en dapper keepend eerste helft, en ijzersterk voetballend de tweede helft. Rafi als rustige technicus en controleur op het middenveld, met een lekkere pass in de benen. Sem levensgevaarlijk in de aanval, mooie beheerste techniek, en als vanouds een fraaie goal meepakkend. Maas bikkel- en bikkelhard in de duels, veel intelligentie in z’n spel en goed keepend de tweede helft. Flint overal te vinden op het veld, en ongelooflijk geconcentreerd en precies spelend. Piet met iets Braziliaans: soms wat afwezig, maar dan vaak toch wel weer erg lekkere acties. Timo bijzonder talentvol: niet overdreven fanatiek voor de wedstrijd, een levensgenieter ook, maar éénmaal een bal rakend gaat hij helemaal los in het spel: bijzonder waardevol. Iza was een verhaal apart, ongelooflijk wat een snelheid die in haar spel heeft: twee prachtig uitgespeelde goals waren een kroon op een heel goede wedstrijd.

Spelers, volgens mij vliegen jullie er nog in op een schuinlopend alpenweitje, tussen de paarse Milka koeien en paardevlaaien. Prachtig. Eén verbeterpuntje blijft toch soms de concentratie: af en toe kan de tegenstander doen wat `ie wil en staan we nog wat toe te kijken. Maar, dat wordt toch steeds minder: we gaan een leuke tweede competitiehelft in met jullie!

Timo rammelt net de bal voor z’n goal weg

Heel knappe voetballertjes van Buitenveldert, maar Jip laat zich niet afbluffen

Maas is vooral een heel goed voetballer, maar keepen kan ‘ie ook!

111
111