13dec2008
 

13 december 2008

Jullie waren van ijzer. Uitgehard, niet te buigen betonijzer! Dat spul waar je grote zware huizen op bouwt. Waar geen kanonskogel doorheenkomt. En de ouders waren van ijs… Althans, van buiten, want van binnen werden we warm van jullie ongelooflijk fanatieke spel! Nou, nou, niet te enthousiast, want de tweede helft was een klein beetje flauwtjes. Maar daar gaan we het nu even niet over hebben. Jammer dat Mint (andere zaken), Zouhair (gaat na de winterstop hopelijk weer competitie meedoen) en Iza (heel erg ziek in bed) niet mee konden doen.

Flint, Flint, Flint, wat wordt jij ongelooflijk goed. Je was overal te vinden, niet alleen ballen afpakkend, maar ook aanvallend heel sterk! Jip, helemaal hetzelfde verhaal: keihard werkend, goed spelend en naar voren denkend (prima gekeeped ook tweede helft). Maas, een negen met een griffel, zoals je dat noemt: ik mag dat eigenlijk niet zeggen, maar jij wordt volgens mij een supergoeie middenvelder, wat heb je ook een lekker trap in je benen. Piet, je gelooft zelf waarschijnlijk niet hoe goed je stond te keepen… Wat was jij een dappere vent: prachtige uittrappen, en een paar keer ontzettend moedig voor de bal duikend: schitterend! Sem, ook perfect: een paar fantastische kogels op goal, jammer dat ze het netje niet vonden. Je blijft levensgevaarlijk voor de tegenstander. Rafi, als jij aan de bal bent is er rust! En dat is niet onbelangrijk: met jouw overzicht en techniek ben je van grote waarde voor het team. Dries, jij hebt alles in je: je kunt aanvallen, verdedigen, mannetjes passeren en denkt ook altijd naar voren. Ook jij hebt een lekkere knal in je benen. En ten slotte, maar je had ook als eerste genoemd kunnen worden. Jarige Timo. Zeker bij jou is helemaal verbazingwekkend hoe snel jij beter wordt: je ziet dat je er super veel lol in hebt! Apart nog even een pluim voor onze keepers, zowel de eerste (Piet) als tweede (Jip) helft: prima uitkomen soms (dapper hoor!) en doen waar je goed in bent: soms schieten, maar ook gewoon soms gooien.

Maar goed, de tweede helft dachten we aan tosti’s, moeilijke rekensommen, verre buitenlanden, chips, de penalties na de wedstrijd, soms verlieten sommige spelers enige tijd het veld voor andere zaken, werden we wat kwaad, ga zo maar door. Maakt niet uit, we worden steeds iets langer goed in een wedstrijd. Na de kerstvakantie moeten we tegen iets makkelijkere teams, ben benieuwd hoe we dan gaan presteren. Als we dan steeds twee keer een eerste helft als vandaag spelen, dan gaat het helemaal goed komen.

Spelers, we hebben genoten van jullie!

Oh, nog één klein dingetje: soms wat minder commentaar op elkaar, nergens voor nodig: jullie beginnen een echt vriendenteam te worden.

Rafi controleert de bal. Sem en Jip komen helpen.

Flint in de aanval. Dries assisteert.

Piet verbazingwekkend goed op goal.
Timo en Jip zien dat het wel goed komt.

Onze Marc van Bommel: Maas.

Timo, onze bikkel, was jarig

Sem aanvallend in de kou…

…en thuis lekker in een warm bad!

130
130