06dec2008
 

6 december 2008

Zo, het Cruyff Court aan de Polderweg is nu echt in gebruik genomen door Taba F6. En geloof me, Cruyff zou genoten hebben als hij erbij was geweest! Volgende week spelen we weer een pittige pot in de competitie, maar we hebben de afgelopen trainingsmaand op een lekker ontspannen manier afgesloten. En wat gaan we nog steeds vooruit, echt grote stappen. Er wordt overgespeeld alsof het de normalste zaak van de wereld is! Nou ja, het zelfvertrouwen was ook wel groot na afgelopen woensdag: twee F6 teams die elk twee keer wonnen van andere Taba teams.

We speelden met Jip, Sim (broer van Maas), Sem, Timo, Flint, Maas en Iza. En dat ging weer lekker op en neer! Onder leiding van Igor werd er goed en fel gespeeld. Timo heeft veel inzicht en begint steeds meer techniek te ontwikkelen. Sem blijft supersnel en scoort uit alle standen. Als Iza eenmaal op stoom is heeft ze fantastische bewegingen en is ze altijd doelgericht, snel en behendig ook. Jip, tsja Jip, die gaat echt pijlsnel vooruit: vandaag weer mooie acties en goals gezien: moedige speler ook. Flint is een buffel, ik heb er geen ander woord voor: onvervaard gaat hij elke actie aan en bedenkt goede oplossingen in moeilijke situaties. Maas is vooral een erg slimme speler met goede techniek, harde knal in z’n benen ook. Ha ha, en Sim gaat er aan komen, die speelt mee alsof hij echt bij het team hoort.

Nou, ik zei het al, volgende week een pittige tegenstander. Maar zeker één waartegen we goed kunnen spelen, zeker als je ziet hoe ongelooflijk goed er de laatste maand getrained en gevoetbald is. Maar, stroop je mouwen maar op, ook al vriest het dat het kraakt. Alleen als we er met z’n allen hard ingaan, en elkaar in lastige situaties helpen, gaan we een mooie wedstrijd tegemoet.

Hé, ik heb weer een tip! Eerst een vraag: weten jullie waar Cruyff en alle toppers van nu hebben leren voetballen?! Op straat! Niet tussen de auto’s natuurlijk, maar wel lekker veel tegen muurtjes schieten, of kleine partijtjes met vrienden. Als je het veel doet, dan zul je merken dat je steeds meer met de bal kunt. Vandaar dat Cruyff ook zulke mooie veldjes aanlegt. Eerlijk waar.

Tot woensdag op de training, en ouders tot volgende week in Kudelstaart!

Jip en Sim in de aanval, Flint in de achtervolging

Timo met overzicht

Iza heeft de bal veroverd, zal later omdraaien en de aanval kiezen

Maas heeft net een hard schot van Sem gehouden

Jip is te snel voor m’n fototoestel…

53
53