29nov2008
 

29 november 2008

Zo, lekker onderling een oefenwedstrijd gevoetbald. Twee mooie partijen samengesteld die aan elkaar gewaagd waren, en we konden van start. Thijn eerste helft scheidsrechter, Thomas de tweede. Sjonge sjonge, de ouders hadden een beetje een rustig potje verwacht, maar de spelers hadden even heel andere plannen! Er werd ongelooflijk fel gespeeld, de bal vloog van de ene naar de andere kant. En omdat er goed opgelet werd, was het ook best moeilijk scoren. Uiteindelijk zijn er 10 doelpunten gevallen: 6-4 voor de spelers met oranje hesjes. Maar het was dat we om kwart over tien moesten stoppen, anders was het misschien wel gelijk geworden. De spelers zonder hesjes hadden steeds meer gevaarlijke aanvallen.

Er waren drie gastspelers. Arthur en Nash van de F8, en Sim, het broertje van Maas. Arthur en Nash bleken ontzettend goed te kunnen voetballen, tsjonge! Heel erg leuk dat ze meededen. En Sim, ha ha, nog echt heel jong, stond goed te keepen één helft, en de tweede helft vloog hij mee in het spel alsof hij elke week meespeelt. Ook hartstikke leuk en stoer dat hij meedeed.

Maar goed, wij als ouders stonden werkelijk te genieten. Het was helemaal niet zo’n groot veld, maar het was opvallend hoe weinig de bal uitging. Kun je zien dat onze techniek ook beter wordt. Het mooiste vond ik bijna wel het overspelen. Heel soms nog een beetje gevaarlijk voor eigen doel, maar vaak goed naar voren. En allemaal in beweging: of achter de bal aan, of juist vrij lopen, ook heel belangrijk. Heel, heel erg goed. Nou, ik kan nog wel meer goede dingen opschrijven, maar dan wordt dit stukje een beetje lang! Volgende week weer een oefenwedstrijd, en daarna weer competitie!

Was een leuke en gezellige ochtend.

Maas kan schitterende slidings maken

Thijn, een heel goede scheidrechter, liet net als Thomas lekker veel doorvoetballen.

Er werd heerlijk gevoetbald: rechts onze gastspelers Arthur, Nash en Sim

Sim, wat een fanatiekeling. Wordt later een goeie!

103
103