22nov2008
 

22 november 2008

uitslag 10-7

Afgelast. Potjandorrie! Volgens mij had iedereen best zin. Nou ja, niet getreurd, kon iedereen z’n stembanden sparen om hard mee te zingen met het junior songfestival (of natuurlijk voor het Sinterklaas schoentje). Maar Sem, Maas, Piet, Remco, Igor en Jaap waren toch naar Taba getogen om het Cruyff Court bij het Sportfondsenbad Oost op toekomstig gebruik te keuren.

Het begon onderweg met een enorme sneeuw en hagelbui, niet echt het weer om in korte broek te voetballen. Igor nam ons daarom eerst maar eens mee naar brasserie Kwekkeboom aan de Lineausstraat: lekkere warme chocolademelk, thee met honing, koffie en fristi gingen er wel in. De vaders dachten nog even om ook deze wedstrijd af te lasten (na het pak op de broek van vorige week), maar Maas, Sem en Piet hadden er juist veel zin in: ze begonnen al te voetballen in Kwekkeboom.

De wedstrijd begon niet slecht voor de ouders: ze scoorden een paar keer met fraaie combinaties. Ze stonden op een gegeven moment zelfs voor! Maar toen begon het al weer, net als vorige week: de kinderen waren gewoon iets feller op de bal, en de ouders dachten het wel even te klaren. Mooi niet. Het werd 10-7 voor Maas, Piet en Sem. Alle drie scoorden ze: Sem iets van vijf goals, Piet twee en Maas geloof ik drie. De mooiste was wel van Piet, die de bal voor de goal van de ouders van z’n vader afpakte en hem er meteen inrammelde. Trouwens, ik hoorde dat Piet een hele tijd in Kenya heeft gewoond: tsjonge, daar is het heel wat lekkerder weer… Misschien kunnen we daar wel eens een uitwedstijd spelen: tegen Tabeloetje F6.

Na de wedstrijd nog even op doel afgerond. Balletje, na een rol van de keeper, in 1 keer op doel schieten: dat ging weer heel lekker! Foto’s hieronder was een oefening met corners: Jaap kon een paar keer de bal uit het net vissen!

Samengevat: het veldje is door Sem, Maas en Piet goedgekeurd voor een volgende keer bij afgelasting. Parkeren kost 10 cent, dus daar hoeven we het ook niet voor te laten.

Sem gaat de bal in het netje prikken

Maas rammelt hem er ook in

 

En Piet gaat zijn vader passeren!

112
112