15aug2008
 

Voetbal & Seks

#208 – augustus 2008

Gisteren was het hier koud. Kun je je nu nauwelijks voorstellen. En het loopt al tegen achten. De schaduwen worden langer. De zon heeft nog voldoende kracht om te warmen, te weinig om te branden. Ideaal. Nog even zwemmen misschien? Nee, dat niet. IJskoud, dat water hier. Regelrecht uit de bergen. Overdag goed te doen. Je knapt er van op. Nu gewoonweg gekkenwerk. Verderop, waar er een dammetje is geplaatst, wordt er toch nog gezwommen. De geharde dorpsjeugd.

Door de bogen van de romaanse brug zie ik hoe ze van een brede tak van een boom het water induiken. Moet je hier niet proberen. Stenen schemeren tussen de door de stroom schuingetrokken waterplanten. Af en toe duikt een zwaluw naar het wateroppervlak om er een insect af te plukken. De kerkklok slaat langzaam acht uur. Het moet nu echt niet veel mooier worden! “Hoe heet deze rivier eigenlijk?” vraag ik Ana die naast mij ligt te zonnen. Zonder haar ogen te openen zegt ze iets met veel ll’s, ue’s en z’s. Ik besluit de naam direct te vergeten. Doet er eigenlijk niet zo veel toe. Ik heb al zo veel aan mijn hoofd.

Overmorgen alweer de deadline van Voetbal en Seks. En volgende week samen naar Amsterdam. Nu nog even genieten. Dan voel ik het trillen van mijn mobiele telefoon in mijn broekzak. Met tegenzin neem ik het gesprek aan. Een opgewekte stem. “Met Jan Zusenzo van voetbalvereniging Overamstel. Bent u nog steeds de secretaris van afc Taba?” “Dat hangt er helemaal van af waar het om gaat,” antwoord ik ontstemd.

Rolando de Corazón

93