21apr2008
 

Voetbal & Seks

#206 – april 2008

Het is het ideale weer. Koud. Maar helder. Snel worden er partijen gemaakt. Het wordt vijf tegen vijf. TABA 3 is ruim vertegenwoordigd. Zoals altijd. Freek, Art, Koen, Richard, Henk en ikzelf. Dan moet er één van ons bij de tegenpartij. Het wordt Art. Hier gelden blijkbaar de zelfde regels als bij de opkomst op zaterdag. Wie het laatst komt heeft de minste rechten. We doen onze truien uit. Eronder draagt heel TABA 3 een mooi geel shirt. Afdankertjes van het eerste.

Die dachten dat we die bij de wedstrijden gingen dragen. Zodat we er eindelijk eens fatsoenlijk uit zouden zien. Maar wij hadden andere plannen. “Als we die gele shirts steeds meenemen naar de training zitten we steeds in één team.” “En hoeven we tenminste niet meer die stinkende hesjes aan.” Deze woorden dreven Frankie welhaast tot wanhoop. “Wat doen jullie nou, hebben jullie eindelijk mooie shirts, ga je die gebruiken voor een onderling potje!” “Maar Frank, die onderlinge potjes zijn net zo belangrijk als de competitiewedstrijden.” “En er mankeert niets aan ons shirt met een streepjesmotief!” Vol onbegrip schudde Frank het hoofd.

We gaan beginnen. Guido en Jos van het tweede, Wil van het vierde, een vriend van Koen en onze eigen Arthur zijn dit keer dus de tegenstanders. Het is aan elkaar gewaagd. En het gaat fanatiek. Alleen als de bal in de sloot ligt is er ruimte voor een kwinkslag. Dan staan de spelers dampend bij elkaar tot de ongelukkige schutter de bal weer in het veld brengt. Langzamerhand sluipt er vermoeidheid in het spel. Passes komen niet aan. Meeverdedigen wordt een opgave. Het eerste gemopper is te horen. “Jongens, winnende doelpunt?” Gretig wordt met dit voorstel ingestemd. Dan floept het licht uit. Het is tien uur.

“Gelijkspel, een terechte uitslag,” zo wordt de partij samengevat. En we sjokken naar TABA. De kantine is een huiskamer. Warm, druk en gezellig. De televisie staat aan. Arsenal tegen Liverpool om de championsleague. “Het is een schitterende wedstrijd,” roepen de veteranen ons toe. We drinken onze biertjes. En ondertussen vindt er veel informeel overleg plaats. De opkomst komende zaterdag. De doorstroming van de jeugd. De verbouwing. Het TABA-jubileumfeest. Af en toe werpen we een schuin oog op het televisiescherm. We zien dat het een fijne wedstrijd is. Maar niet zo fijn als daarnet op het rubber van JOS.

Rolando de Corazón

95