22mrt2007
 

Robin en Osama

#009 – maart 2007

Tegen het glas van de winkel staat de fiets van Osama. Zijn vader is er niet. Die is bij familie in Egypte. Achter de toonbank zit Osama samen met zijn moeder en zijn zusjes. Zij doen de winkel deze week, en als hij geen school heeft helpt Osama. Met de computers, en met vertalen als dat nodig is. Dat gaat hem goed af, en niemand maakt problemen. Als hij niet voetbalt heeft Osama een bril. Dat maakt hem wat ouder, en dat helpt ook over de Van Woustraat. Die fietst hij nu dagelijks helemaal af; van het einde waar hij woont, tot aan het begin waar de markt is. Of omgekeerd natuurlijk: van het begin waar hij woont, naar de markt. Daarachter is de rest van de stad, waarvan hij steeds een nieuw stukje kent. Zoals het Amstelveld waar ik hem naartoe gids. Met voor de zekerheid zijn mobiele telefoon in mijn zak. Met de belangrijke nummers, en vooral een map met foto’s. Van de familie in Egypte. Waar zijn vader nu is.

Piet Oomes

107