21feb2007
 

Robin en Osama

#006 – februari 2007

In de vakantie kun je ook voetballen op zaterdag. Tegen elkaar. Het weer is er goed genoeg voor, en alleen als het regent doen we het niet. Want dan worden de klinkers van het Amstelveld donkergroen en zijn ze spekglad. Dat is vervelend voetballen. Vooral op schoenen met noppen. Niet iedereen in het team wist dat het Amstelveld een pleintje is, van steen. Robin wel, omdat hij opgehaald wordt. Ook in de vakantie. Zaterdag verscheen hij in vol ornaat. Niemand staat geel beter dan Robin. Hij had gedacht dat we alweer moesten spelen, hoe noem je dat: tegen anderen. Op de valreep had hij alleen nog zijn hoge leren gympen kunnen aantrekken. De rechter schoen laat los aan de voorkant. Hard schieten gaat nog wel, maar mikken niet meer. Dan gaat de bal van twee meter toch nog naast. Robin heeft ook nog een ander paar schoenen, dezelfde als waar Osama nu op voetbalt. Maar die zijn niet voor hier. Dat zijn nette schoenen. Die zijn voor zondag. Om in te zingen, in de kerk.

Piet Oomes

103