21sep2006
 

Robin en Osama

#001 – september 2006

Robin heeft een nieuwe fiets. De fiets kan niet op slot en daarom staat hij op woensdagmiddag in de kantine, in een hoekje verborgen achter de schuifwand. Robin heeft wel een sleutelbos om zijn nek hangen: van thuis. Tijdens de training leggen we die naast een doelpaal. Het is belangrijk dat Robin de sleutels niet vergeet, want die moet zijn moeder straks terughebben, anders kan ze er niet in. Aan de bos zit ook een bonuskaart. Om vier uur komt zijn moeder terug van haar werk, dan moet Robin thuis zijn. Dat haalt hij makkelijk. Hij woont niet ver van de club, aan de rand van de Diamantbuurt, bij de Amstelkade. Aan de overkant van het water woont Osama. Ze zitten op dezelfde school en fietsen nu samen naar huis. Vorig jaar gingen ze ook samen naar de training. Robin had toen nog een step, zo’n kleine zilveren. Met van die kleine wieltjes waar je gemakkelijk mee over de kop slaat, zeker als je zo groot bent als Robin. En zo sterk. Daarom heeft hij nu een echte fiets. Een gouden, die thuis ook binnen staat. De school is vlakbij dus daar kan hij heen lopen. De fiets is voor ‘s middags, en voor de woensdag. Dan staat hij te blinken in de kantine, tussen de andere bekers.

Piet Oomes

85