21jan2006
 

Voetbal & Seks

#168 – januari 2006

Wanneer heb ik dit griepje opgelopen? Altijd moeilijk te zeggen. Zonder jas buiten lopen in de winterse kou. Schijnt niet goed te zijn. Dan slaat zo’n virus toe. Zwaar bezweet buiten voor de kleedkamers de wedstrijd nabespreken. Heeft het virus een handje geholpen. Vast. Maar misschien begon het al in Tsjechië. Waar iedereen zo’n beetje verkouden werd. En de weersomstandigheden niet optimaal waren. Maar gezellig was het wel. Zeker het nieuwjaarspartijtje.

Knallend gaan de kurken van de champagneflessen. Dan begint het omarmen, het zoenen, het elkaar de beste wensen wensen. De kinderen gaan naar buiten de sneeuw in. Vergeten is de slaap. Vuurwerk moet er worden afgestoken. En als iedereen even later weer boven is, verkleumd van de kou, dan zet Ruudje een ouderwets discomuziekje op en danst men zich warm. Op diverse lichamen treffen virussen, bacillen en bacteriën elkaar. Ook zij vieren feest. Even is de onderlinge strijd vergeten. Ze wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar toe. Dat moet toch wel lukken, vertellen ze elkaar lachend, het begin is in elk geval goed. Freek niest. Arthur kucht. Richard zingt een lied met extra schorre stem.

Twee weken later. Verkleumd zien de spelers van TABA 3 hoe de onderlinge wedstrijd van de veteranen eindigt in ruzie. Nee, gelukkig spelen zij zelf nog steeds in de gewone reserveklasse, zo spreken ze elkaar toe. Tegen veel jongere spelers, weliswaar, maar dat kunnen ze nog aan. En ze rennen het veld op. De virussen, bacillen en bacteriën hebben het even moeilijk. Oppassen nu dat ze niet met het zweet uit die lichamen drijven. Gelukkig ligt het spel veelvuldig stil. Na rancuneuze overtredingen van de spelers van TABA 3. De bezwete en vermoeide lichamen bieden nog weinig weerstand tegen de voorplantingsdrift van de microben.

Na afloop in de kleedkamer. Virussen, bacillen en bacteriën zijn druk in onderhandeling. Ruilen? Die van mij schreeuwt mij te veel tijdens zo’n wedstrijd, gewoon niet te harden. Nou, die van mij dan, je mag hem hebben. Iemand die zulke overtredingen maakt weiger ik gewoon te infecteren. Is het niet mogelijk om naar de kleedkamer van die jonge jongens over te steken?. Die zien er tenminste mals uit. Niet doen, beste medeziektekiemen, die hebben weerstand. Behelp je nu maar. Arthur niest, Freek kucht en Corazón snottert.

Rolando de Corazón

80