15sep2005
 

Voetbal & Seks

#161 – september 2005

Het is een warme septemberavond. De TABA-spelers zitten buiten voor de kantine. De banken zijn niet toereikend. Bijna alle stoelen uit de kantine zijn buiten geplaatst. Zojuist zijn er vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en is er getraind. Nu neemt de nacht langzaamaan bezit van de twee velden. Muggen die zich te goed willen doen aan de bezwete lichamen worden met lome handbewegingen op afstand gehouden. Tevergeefs. De spelers van TABA zaterdag 3, voorheen TABA 4 analyseren de zojuist gespeelde wedstrijd.

“We misten onze spitsen,” beweert Koen. “En onze keeper,” vindt Arthur. “Hoezo, Frankie deed het toch uitstekend?” zegt Corazón. “Jawel, maar we missen onze Marcel,” constateert Ruud. Even valt er een stilte. “Misschien moeten we het ook maar weer eens met driemans achterhoede proberen, zodat we wat meer kracht op het middenveld hebben,” zegt Freek. “Een trio, dat stelde ik mijn vrouw laatst ook voor,” zegt Anton. “Ja maar toen je me daarover belde kon ik echt niet; er was net een spannende aflevering van Star Trek op de tv,” antwoordt Corazón. Alweer een stilte. Verderop zitten de tegenstanders, TABA 4 voorheen 5, uitbundig hun overwinning te vieren. Dan komt Milton uit de kantine. “Het ging goed, hè,” zegt hij terwijl hij de meegebrachte pilsjes aanreikt. En inderdaad. Toen hij bij ons kwam spelen in de tweede helft liep alles veel gemakkelijker. “Milton, komende zaterdag speelt zowel TABA 2 als 3 thuis, bij wie ga je nu meespelen?” vraagt Corazón. Milton zou namelijk bij beide teams de thuiswedstrijden spelen. “Ik zal nog wel zien; bij het team dat me het meest nodig heeft” antwoordt Milton vaag. De overige spelers kijken elkaar aan. Arthur forceert een beslissing. “Milton, welkom bij TABA 3 voorheen 4”. Iedereen tikt even met zijn flesje tegen dat van Milton, die dat gelaten ondergaat.

Rolando de Corazón

82