15jan2005
 

Verslag bekercompetitie zaterdag 15 januari 2005 tussen Taba F1 – DCG F1

Terwijl de bomen rond het veld de eerste zonnestralen tegenhouden en de velden van Taba bewegingloos liggen onder een knerpende rijplaag staat het toegangshek al open. De voorjaarscompetitie voor de F-jes moet nog van start gaan, maar voor de bekercompetitiewedstrijd van onze F1 tegen DCG werd zaterdagochtend 15 januari 2005 het veld in orde gebracht. Onze jonge helden waren doorgedrongen tot de 3e ronde van dit prestigieuze KNVB-toernooi, waar gerenommeerde tegenstanders als Geinburgia, Amstelland en Diemen al voor werden uitgeschakeld.

De kantine stroomde leeg toen de aftrap werd genomen. Een uiterst boeiend schouwspel ontrolde zich voor de enthousiaste toeschouwers. Met veel voetballend vermogen en met steeds beter positiespel probeerden onze F1-tjes de weg naar het andere doel te vinden, maar vonden in DCG een technisch en met goed combinatiespel spelende ploeg tegenover zich. Het gegroepeerde aanvalsspel van DCG werd door ons op links door Troy en Stijn prima ontregeld, terwijl onze spits Jasha tegen een overmacht van 3 verdedigers een constante dreiging verzorgde. En terwijl Raoel op het middenveld menig gaatje dicht liep werd de 1e helft afgefloten met een spannende 0–0 stand.

De tweede helft zou een ware billenknijper worden. Steeds meer moesten wij het middenveld aan DCG laten, wat resulteerde in een steeds grotere druk op ons doel. Maar in de 4e minuut van de 2e helft gebeurde dan toch waar heel Taba op gewacht had. Met een lange bal werd het middenveld overgeslagen. In één beweging controleerde Jari, onze voorste middenvelder, de bal, draaide en speelde op riskante wijze spits Jimmy vrij. Achtervolgd door één verdediger overbrugde Jimmy de afstand tot het doel en uiterst koelbloedig liet hij met een droge schuiver de doelverdediger van DCG kansloos.

Voor de coach van DCG het teken om nog meer op de aanval te gaan spelen. Heel Taba moest terug, maar soeverein leidde Allan als laatste man de verdediging, links en rechts rugdekking gevend. En onverzettelijk als altijd gooide ook Teun er nog een schepje bovenop. En kwam DCG er dan alsnog door, dan was daar iedere keer Koen weer. Onze rots in de branding, onze trots in het doel! Wat een keeper!!!

Met het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Chris kwam voor Taba de ontlading en vielen de spelers elkaar en de massaal op het veld gestroomde toeschouwers juichend in de armen. Teleurgesteld maar sportief namen de DCG-ers hun verlies. “Wij hebben misschien wel 20 kansen gecreëerd en niet kunnen scoren en jullie krijgen er één en die zit. Jullie zijn een echte cupfighter” aldus de verliezende coach.

Deze wedstrijd stonden de letters DCG voor Discipline, Combinatie en Gedreven, maar was dat niet genoeg voor Taba: Tomeloze inzet-Actief-Balvaardig en Aanhoudend.

Jongens, geweldig gedaan!

Ben

87
87