19okt2004
 

Voetbal & Sneks

#002 – oktober 2004

Bart, Hanne, Jos, Jan, Jacques, Jaap, Harry, Guus en ik gingen op een pupillentrainerscursus van de KNVB. Pupillentrainerscursus, fijn woord voor galgje. Hoewel zij er lang en reikhalzend naar uit hadden gekeken, zagen Harry en Guus al bij de eerste bijeenkomst dat deze cursus niet hun kopje thee was: te veel werk. De cursus bestaat uit acht donderdagavonden van 19.00 – 22.00 uur, je krijgt boekjes mee, een CD-rommetje, en heel veel losse velletjes en mailtjes. Dat kan niet allemaal tijdens de cursus gelezen worden, dus doen we huiswerk. Rob had zich inmiddels als E-trainer gemeld en schoof gezellig aan. Bart, Hanne, Jos, Jan, Jacques, Jaap, Rob en ik volgen nu dus een pupillentrainerscursus van de KNVB.

Hoe ziet zo’n cursusavondje er eigenlijk uit? Nou, om zeven uur gaan we eerst met z’n allen naar buiten: dat zijn dus behalve Bart, Hanne, Jos, Jan, Jacques, Jaap, Rob en ik ook nog een stuk of vijftien cursisten van andere verenigingen en cursusleider Hugo. We doen eerst een warming up en oefenen daarna het zogenaamde circuit-model met spelvormen als schieten, pingelen en samenspelen. Na pakweg anderhalf uur gaan we weer naar binnen, de klas in. Meester Hugo legt van alles uit. Vaak is hij niet voor tien uur klaar en zitten we tot half elf achter onze tafels. Best lang, maar daarna is er tijd voor bier en chips.

Als Bart, Hanne, Jos, Jan, Jacques, Jaap, Rob en ik onze pupillentrainerscursus hebben afgerond, is zo’n beetje het hele F-kader (+ een beetje E) klaar voor het grote werk: onze jongens en meisjes op weg helpen naar de Amsterdamse voetbaltop!

Arturo Frituro

117