06sep2003
 

Op vrijdag 30 mei nadat iedereen gearriveerd was vertrokken we om 18.15 uur richting Klazienaveen, inclusief “ome Joop”. Daar aangekomen hebben we ons eerst aangemeld bij de organisatie. We konden onze tentenkamp daar opzetten op een trainingsveld. Na wat eten en drinken in de kantine en onze eerste kennismaking met de plaatselijke bevolking zijn we terug naar de tenten gegaan met het idee dat het de eerste avond niet al te laat te gaan slapen om te zien hoe sterk we de eerste dag door kunnen komen. De eerste … sigaretten werden gerookt en het lauwe bier begon zowaar te smaken.Na veel slap en melig geouwehoer werd er hout gesprokkeld in het park om een kampvuurtje te maken. Ome Joop was ondertussen al naar zijn bed gegaan en in diepe rust (71 jaar).

Het was al aardig donker geworden toen er iemand van de organisatie ons vertelde dat hij het licht op het kampeer/trainingsveld tot drie uur in de nacht aan zou doen. Dit werd niet echt met enthousiasme ontvangen omdat we gezellig bij het kampvuur zaten te ouwehoeren. Maar goed dit had tot gevolg dat er een zeer melige trainingsvorm ontstond. Ben in het doel en de B1 met voorzetten en hoogstandjes leefden ze zich uit tot het licht om 3.30 uur uitging. We hadden toen al het nodige vocht naar binnen gewerkt. Uiteindelijk was het bier op en is iedereen gaan slapen.

De volgende ochtend stond het ontbijt al om 8.15 uur klaar. Nadat iedereen wakker was zijn we met zijn allen naar de kantine gegaan om het ontbijt te nuttigen. Iedereen was aardig aangeslagen door de lange nacht. Om 9.30 uur moest de eerste wedstrijd gespeeld worden dus het was een hele klus om iedereen fit en aanwezig te krijgen. Maar goed uiteindelijk stonden er dan toch 11 spelers in het veld. De eerste wedstrijd werd verloren en we kwamen er ook niet ongeschonden uit.

De eerste blessure diende zich tijdens de wedstrijd aan. Jessir onze gastspeler was de klos met een dijbeenblessure. Het begon steeds warmer te worden wat ook niet in ons voordeel werkte (28 graden) gezien het aantal spelers die er mee waren (11). Te weinig om zo een toernooi in te gaan. Maar goed op karakter en met de nodige woorden die er zijn gevallen zijn we toch de eerste dag doorgekomen en hebben we een punt kunnen halen. We speelden tegen eerste en hoofdklassen. ‘s Middags had er een van de jongens te veel gedronken voor de laatste wedstrijd en was niet in staat om nog te kunnen voetballen. Deze werd met zijn voetbalkleren onder de douche gezet om hem weer nuchter te krijgen. Wat natuurlijk niet lukte. Hierna is hij naar de tent gebracht om zijn roes uit te slapen. En dus moesten we de wedstrijd met tien spelers aanvangen. Ook deze wedstrijd werd verloren. Maar met wat hoogstandjes werd de humor er toch in gehouden en door omstanders en de tegenstander zeer gewaardeerd. Hierna waren we een aantal uren vrij voor dat we konden gaan eten en dus konden er boodschappen gehaald worden door Nico en Jan.

Ome Joop, onze vaste vlagger was moe en zat heerlijk uit te rusten in zijn stoel. Onder tussen was er een playboy te voorschijn gekomen waar onze Ome Joop een tijdje zoet mee was. Komen er een aantal jongens naar mij om dit te vertellen en dat ik dit op de foto moest gaan zetten. En een lol dat de jongens hadden. Ome Joop in de stoel de playboy aan het lezen.

Op een gegeven moment vraagd Danny een biertje en Ben gooit een blikje naar hem maar hij kan het blikje niet vangen waardoor het blikje op zijn voorhoofd komt. Na wat schelden door de personen in kwestie en gelach door de rest van de groep gaan we weer over tot de orde van de dag.

Zo rond zeven uur gingen we naar de kantine om te gaan eten. We dachten dat er een pan zou staan waar we allemaal wat uit konden halen maar toen we binnen kwamen stond er een lopend buffet klaar en er gekozen kon worden uit diverse gerechten. Een aantal van onze heren had dit niet gedacht en waren al eerder een patatje gaan halen waardoor ze niet zo veel behoefte meer aan eten hadden. Het was heerlijk en met wat drankjes erbij heeft het ons zeer goed gesmaakt en gingen met een voldaan gevoel terug naar ons tentenkamp. Vanuit hier ging iedereen een beetje uit waaieren om te ontdekken wat er zoal te doen was in het dorp. Ome Joop had het wel weer gehad en is zijn bed gaan opzoeken.

Ben, Nico Jack en ik (Jan) hadden besloten om ook eens in het dorp te gaan kijken. Er was namelijk een marathon geweest en dan staat het dorp op zijn kop. Bij de eerste de beste kroeg die we tegen kwamen hadden we na wat munten gekocht te hebben vier bier besteld en stonden bij een statafel wat na te praten over de eerste dag die voorbij was. Toen werden we aangesproken door een man (Gerard) en vroeg waar wij vandaan kwamen. Amsterdam dus. Oh Amsterdam, moetn joe een biertje van mie. Dat verstonden we natuurlijk wel en ze stonden al snel op de statafel. Er werd geproost en gepraat en iedereen werd aan ons voorgesteld. De notoire notabelen. Uit eindelijk bleek dat boer Harms van de Dutch Boys ook daar aanwezig was en hij moest van Gerard een aantal nummers op het podium voor ons spelen.

Ondertussen was de statafel verhuisd meer richting het podium en Gerard zijn vrouw was ook aan komen waggelen. Boer Harms op het podium met het lied “Ik ben boer Harms ,ik kom uut drenth en ik hol van disco”. Dat we dit mogen mee maken. Ook werden we voorgesteld aan de plaatselijke playboy (Silvio). We kwamen erachter dat Silvio ook voetbalde en dus nodigden we hem uit om morgen een wedstrijd bij ons te komen ballen. Oke dit is ofsprokn, hou loot. De eerste wedstrijd zou om 10.05 uur aanvangen dus dit was snel beklonken. Maar Gerard vertelde dat hij veel geld in hem had gestoken, maar dat Silvio zeer onbetrouwbaar is en wel een goeie jongen.

Na veel bier zijn we weer richting de tent gegaan om de schade daar op te nemen. Al van een afstand zagen we dat ze het kampvuur weer aangestoken hadden. Ondertussen moest Ben wat kotsen. Ik weet niet waarvan. Bij de tenten aangekomen werd het bier uit de auto’s gehaald en begonnen we weer aardig slap te ouwehoeren. Op een gegeven moment zette Thomas een leeg bier flesje op Jack zijn hoofd om deze er af te schieten met de bal. Bij de tweede poging ging het flesje door de lucht wat met gejuich werd ontvangen. Een aantal jongens was naar de plaatselijke Disco gegaan om zich daar te vermaken.

Zo rond twaalf uur lag ik zelf in bed die avond want het bier had aardig huis gehouden in mijn lichaam. Op een gegeven moment komen er een vijftal jongens de tent binnen stormen en ze trekken mij met slaapzak en al de tent uit. En weg waren de heren en mijn slaapzak ook. Toen ben ik een aantal slaapzakken van de heren gaan pakken om te verstoppen. Een aantal had hem al weer snel terug maar Arto niet. Aangezien ik ‘s nachts niet meer wakker te krijgen was heeft hij zonder slaapzak de nacht door moeten brengen. Dit is hem niet in de kouwe kleren gaan zitten. Haast niet geslapen. Zo fit hij was op de zaterdag, zo moe op de zondag.

Aangezien er de zaterdagavond minder drank is genuttigd door de jongens dan de vrijdag waren de meesten fitter op de zondag. De persoon die op de zaterdag te veel had gedronken zat zondagochtend vroeg om zes uur al klaar wakker voor zijn tent te roepen “He, Mo, wakker worden”. Om acht uur zondagochtend stond het ontbijt weer klaar.

Thomas,Tim ,Tim en Tibor wilden hun bed niet uit komen en dus besloot ik om mijn auto naast hun tent te zetten en te gaan claxonneren. Ik hoorde wat gelach maar verder was er niet al te veel beweging in te krijgen. Dus wij weer richting de kantine om te ontbijten. De verhalen van de vorige avond werden uitvoerig uit de doeken gedaan en bij vv Zwartemeer wisten ze precies wie de personen waren (Gerard zit namelijk in het bestuur van vv Zwartemeer).

De eerste wedstrijd die dag was om 10.05 uur. De tegenstander (AS ’80) stond al klaar en van ons moesten er nog drie à vier spelers komen. Nadat iedereen er was begon de wedstrijd.

De eerste helft kwamen we goed door maar nadat de eerste doelpunt was gevallen knakte er iets in de ploeg en liep het een stuk minder. Het tweede doelpunt diende zich aan.

Na een prachtige kopbal in het doel van de tegenstander door Danny kwam er weer enigszins geloof om er toch nog een punt uit te slepen. De strijd werd heviger en de temparatuur steeg naar wederom 28 graden maar zonder wind. Ook deze dag wisten we geen wedstrijd te winnen. De wedstrijdleiding had besloten om de wedstrijden in te korten naar 2 x 10 minuten. Dit i.v.m. de temperatuur. Ook de andere teams hadden toegezegd om ons spelers te leveren wanneer wij tekort zouden komen. Zwartemeer gaf ons twee spelers want Arto en Jessir waren uitgevallen. Deze jongens waren de beste spelers van het veld maar het mocht allemaal niet meer baten.

Ondertussen zijn we begonnen met het inpakken van de tenten. De allerlaatste wedstrijd had niemand er meer zin in. Het was erg warm geworden. Toen heb ik voorgesteld om er een fun-wedstrijd van te maken. Ook R.F.C. uit Eindhoven leek dit erg leuk, want ook zij zaten er aardig doorheen en de wedstrijd van gisteren waren ze nog niet vergeten. Nanna met hoofddoek en Mohamed als laatste man en voorstopper. Verder Tim (de keeper) als spits. Een fun-opstelling dus. Tibor stond in het doel maar wisselde al snel met Danny. De tegenstanders werden uitgedaagd met hoogstandjes van onze jongens en werd wederom hoogst gewaardeerd door de tegenstander en het publiek.

Uiteindelijk nam Nanna het doel over van Danny. Met zijn ontbloot bovenlijf en een gele tulband om stal hij de harten van iedereen. Als keeper ver van zijn doel pikte hij vele ballen op die tussen de achterhoede en het doel vielen. Hij kapte drie tot vier man uit in het strafschopgebied .Het was een genot om te zien. Dit maakte de sportieve malaise nog enigszins goed.

Tijdens deze wedstrijd stond Silvio ineens voor onze neus. Hij lag om zeven uur deze ochtend in bed en was dus niet in staat om bij ons te spelen. Na de laatste wedstrijd was de prijsuitreiking. Wij werden natuurlijk als eerste op het bordes geroepen. Vijfde en laatste plaats. Maar een leuk weekend en zeker de moeite waard om hier volgend jaar weer naar toe te gaan. VV Zwarteveen komt naar ons eigen toernooi. Na afscheid genomen te hebben van de organisatie en Gerard zijn we weer vertrokken richting Amsterdam.

Op zondag 10-08-2003 begint de eerste training. Dit wordt een trainingsdag. Nadere informatie volgt.

Op zondag 16-08-2003 staat er een oefenwedstrijd tegen Wartburgia Dames 1. Er zal om 14.00 uur gespeeld gaan worden.

Jan Rozenga

194
194